1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lastensuojelu

Suuri osa lempääläläisistä kuntavaaliehdokkaista uskoo, että lastensuojelun paikallinen asiantuntemus heikkenee sote-uudistuksessa

Moni Lempäälän kuntavaaliehdokkaista suhtautuu kriittisesti siihen, miten sote-uudistus vaikuttaa lastensuojeluun. Ylen vaalikoneessa etenkin perussuomalaisten ja kokoomuslaisten ehdokkaat arvioivat, että lastensuojelun paikallistuntemus menetetään uudistuksessa. Myönteisimmin sote-uudistuksen vaikutukset näkevät keskustalaiset.

Lastensuojelu siirtyy sote-uudistuksessa maakunnan vastuulle, mutta esimerkiksi varhaiskasvatus ja koulutus pysyvät kuntien järjestettävinä. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Lastensuojelun kohtalo sote-uudistuksessa huolestuttaa lempääläläisiä kuntavaaliehdokkaita.

Ylen vaalikoneessa etenkin perussuomalaiset ja kokoomuslaiset olivat laajalti sitä mieltä, että lastensuojelun paikallinen asiantuntemus menetetään, kun maakunta järjestää palvelut.

Enemmistö keskustan ja SDP:n lempääläläisistä ehdokkaista taas uskoo, että lastensuojelussa tunnistetaan paikalliset kipupisteet myös tulevaisuudessa. Tosin SDP:ssä enemmistö on niukka.

Sote-uudistuksen tavoitteena on, että maakunnan ja kuntien yhteistyö lasten palveluissa olisi saumatonta. Kuntien vastuulle on jäämässä varhaiskasvatus, koulutus ja vapaa-ajan palvelut.

Tutustu ehdokkaiden vastauksiin Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun).

Kuva: Yle

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue lisää:

Suuri osa valkeakoskelaisista kuntavaaliehdokkaista ei panisi Valkeakosken rahaa Tampereen ja Helsingin väliseen nopeaan junayhteyteen

Lisärakentaminen rantojen tuntumaan jakaa kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä Nokialla

Maksuttoman joukkoliikenteen kokeileminen jakaa tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet Ylen vaalikoneessa

Uudet kuntavaaliehdokkaat kärsivät korona-ajasta, sanoo Ylen vaali-asiantuntija: "Jos äänestäjä ei hillu somessa, äänestääkö hän samaa ehdokasta kuin viime vaaleissa?"