1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatartuntojen perusluvut ovat Pohjois-Pohjanmaalla matalalla tasolla, mutta ryppäitä voi nousta nopeastikin

Uudet koronaryppäät huolestuttavat Oulun yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelaista. THL on kertonut esimerkiksi tänään perjantaina Pohjois-Pohjanmaalla vain neljästä tartunnasta, mutta rypäs voi nostaa lukuja hetkellisesti.

Koronaryppäitä voi nousta, vaikka perustasolla tartuntatilanne on matalalla tasolla, ketoo johtajaylilääkäri Juha Korpelainen. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Kokkolasta levinneet tartuntatapaukset heijastelevat myös Pohjois-Pohjanmaalle. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella altistuneita on löytynyt Nivalasta, Ylivieskasta ja Sievistä. Nivalassa ammatillinen opetus siirtyy maanantaina etäjärjestelyihin JEDUN kampuksella todetun koronavirustartunnan vuoksi.

Epidemian hiljalleen hiipuessa alueellisesti koronaryppäitä voi kuitenkin syntyä Oulun yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan nopeasti.

– On tyypillistä tämän hetken epidemiavaiheelle, että perusluvut tartunnoissa ovat laskeneet aika matalalle tasolle, mutta varsin herkästi sitten voi tulla ryväs. Sen myötä tulee tartuntoja ja suurempi joukko lisää altistumisia, jotka johtavat sitten karanteeniin, kertoo Korpelainen.

Epidemiatilanne ei ole vielä ohi, muistuttaa Korpelainen.

– Vielä pitäisi jaksaa pitää etäisyyttä, vaikka perustasolla tilanne onkin mennyt parempaan suuntaan. Kahden metrin turvavaliä ja maskia ei pidä unohtaa, muistuttaa Korpelainen.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.