Hyppää sisältöön

Keskisuomalaisesta Ilkka-Yhtymän suurin omistaja – tuore osakekauppa kasvatti omistusosuuden lähes 12 prosenttiin

Mediatalo Keskisuomalainen on nyt Ilkka-Yhtymän suurin yksittäinen omistaja. Keskisuomalainen ei aktiivisesti tavoittele Ilkka-Yhtymän osakkeita, mutta ei myöskään sulje pois lisäostojen mahdollisuutta.

Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Keskisuomalainen Oyj on tuoreella osakekaupalla noussut Ilkka-Yhtymän suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi. Keskisuomalainen omistaa nyt Ilkka-Yhtymästä 11,78 prosenttia.

Keskisuomalainen oli jo ennen perjantaina julkaistua kauppaakin yksi suurimmista omistajista noin 8 prosentin osuudellaan.

– Meille tuli mahdollisuus ostaa hieman lisää Ilkka-Yhtymän osakkeita ja tartuimme tilaisuuteen. Ilkka-Yhtymä on hieno ja hyvin johdettu yhtiö. Uskomme myös, että sijoitus on meille tuottoisa, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Keskisuomalainen on viime vuodet ollut aktiivinen mediamarkkinoilla. Keskisuomalaisella ei kuitenkaan ole tavoitteena kasvattaa omistusosuutaan Ilkka-Yhtymästä.

– Omistuksen lisääminen ei ole tavoitteena, mutta emme myöskään sulje sitä mahdollisuutta pois, muotoilee Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Ennestään tuttu omistaja

Ilkka-Yhtymän toimitusjohtaja Olli Pirhonen ei näe suurta merkitystä sillä, että Keskisuomalaisesta tuli suurin yksittäinen osakkeenomistaja.

– Keskisuomalainen on meille tuttu ja jo ennestään yksi suurimmista osakkeenomistajista, sanoo Olli Pirhonen.

– Pyrimme olemaan tulevaisuudessakin rakentava ja aktiivinen osakkeenomistaja, kommentoi Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Keskisuomalaisen jälkeen Ilkka-Yhtymän toiseksi suurin omistaja on niin ikään mediatalo, joensuulainen PunaMusta Media Oyj reilulla 10 prosentin osuudella.

Ilkka-Yhtymä kustaantaa maakuntalehti Ilkka-Pohjalaista, kaupunkilehtia Eparia ja Ikkunaa, sekä viittä paikallislehteä.

.
.