Hyppää sisältöön

Myanmarissa lisää kuolonuhreja – sotilasjuntta syyttää terroristeja pommien asentamisesta

Myanmarin pelätään olevan matkalla kohti täysimittaista sisällissotaa.

Kevään aikana mielenosoittajat ovat toistuvasti vaatineet demokraattisilla vaaleilla valitun hallituksen palauttamista. Arksitokuva. Kuva: PA-EFE/Bagus Indahono

Myanmarissa valtaa pitävän sotilasjuntan tiedottajan mukaan yhteensä 63 ihmistä on kuollut viime aikoina tehdyissä terrori-iskuissa, kertovat kansainväliset uutistoimistot. Myös loukkaantuneista on kerrottu.

Juntan tiedottaja Zaw Min Tun sanoi lauantaina tiedotustilaisuudessa, että terroristit muiden muassa asentavat pommeja julkisin tiloihin.

Myanmarissa satoja siiviilejä on kuollut kevään aikana. Armeija kaappasi pari kuukautta sitten vallan demokraattisesti valitulta hallitukselta. Kansalaiset ovat toistuvasti osoitettaneet mieltä sotilasjunntan vallankaappausta vastaan.

Protesteissa on kuollut yli 520 siviiliä.

Sotilasjuntta on koventanut jatkuvasti otteitaan protestoijia kohtaan, mutta mielenosoitukset ovat jatkuneet laajoina. Huhtikuussa juntta surmasi yli 100 mielenosoittajaa ja sai osakseen laajaa kansainvälistä paheksuntaa.

Tilanteen on pelätty kiihtyvän sisällissodaksi, sillä muutamat maan lukuisista aseellisista kapinallisryhmistä ovat ilmoittaneet seisovansa mielenosoittajien puolella ja uhanneet taistella sotilashallintoa vastaan.

Lisää aiheesta:

.
.