Hyppää sisältöön

Blind Channel Euroviisujen avajaisissa: “Punainen keskisormi on ollut hittituote”

Sunnuntaina Rotterdamin Euroviisujen avajaistilaisuudessa Suomen viisuedustajat joutuivat vastaamaan ulkomaisen median tiedusteluihin esityksessä nähtävistä punaiseksi maalatuista keskisormista. Laulukilpailun säännöt kieltävät keskisormen heiluttelun, joten bändi päätti kiertää kieltoa.

Suomen euroviisuedustaja Blind Channel ja paljon huomiota herättäneet punaiset keskisormet viisujen avajaisissa Rotterdamissa. Yhtye vasemmalta oikealle: Olli Matela, Alex Mattson, Niko Vilhelm, Joel Hokka, Joonas Porko ja Tommi Lalli.
Suomen euroviisuedustaja Blind Channel ja paljon huomiota herättäneet punaiset keskisormet viisujen avajaisissa Rotterdamissa. Yhtye vasemmalta oikealle: Olli Matela, Alex Mattson, Niko Vilhelm, Joel Hokka, Joonas Porko ja Tommi Lalli.

ROTTERDAM Euroviisujen avajaistilaisuudessa Hollannin Rotterdamissa osallistujamaiden edustajat kävelivät turkoosia mattoa pitkin ja antoivat samalla haastatteluja eri maiden medioille.

Maton pituus oli monta sataa metriä, vaikka koronan takia paikalla olleen median määrää oli rajoitettu ja kunkin maan toimittajat oli erotettu toisistaan plekseillä.

Yle oli Suomen mediapisteessä aivan maton loppuosassa, sillä paikka oli määräytynyt Euroviisujen esiintymisjärjestyksen mukaan. Suomi on viimeisten joukossa toisessa semifinaalissa.

Blind Channelin jäsenet huokasivat päästessään paikalle.

– Rokkareilla tulee hiki, kun pitää kävellä näin pitkään, sanoo Alex Mattson.

– Me ei olla saatu bisseä kertaakaan matkalla. Meinaako ne näännyttää meidät. Meinasin ryömiä tähän asti, huokaa Joel Hokka.

– Nyt alkaa vasta tuntua Euroviisuilta, kun päästiin mukaan oikeisiin hulinoihin, totesi Suomen viisuedustaja Blind Channel Rotterdamin Euroviisujen avajaisissa. Kuvassa haastattelussa Niko Vilhelm (vas.), Joel Hokka ja Joonas Porko. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Blind Channel teki turkoosilla matolla paljon haastatteluja. Lähes jokaisessa heiltä kysyttiin punaiseksi värjätyistä keskisormista, jotka nähdään heidän viisuesityksessään.

Yhtyeen edustuskappaleessa Dark Side lauletaan keskisormen näyttämisestä, mutta Euroviisujen säännöissä keskisormen näyttäminen esityksessä rinnastetaan kiroiluun eli se on kiellettyä. Bändi keksi kiertää kieltoa siten, että kaikkien keskimmäiset sormet värjättiin punaisiksi.

– Tämä punainen keskisormi on ollut hittituote. Emme tajunnet UMK:hon hakiessa, miten iso juttu tämä on. Pakkohan meidän oli jotain keksiä, Hokka sanoo.

Bändi sanoo, että keskisormien värjääminen on Blind Channelin tapa pelata sääntöjen mukaan.

– Emme ole koskaan olleet hyviä tottelemaan sääntöjä. Jos me emme saa näyttää keskaria, niin voimme ainakin varmistaa, että kukaan ei voi olla näkemättä sitä, sanoo Niko Vilhelm.

Viisulavalla kotoisa fiilis

Blind Channel saapui Rotterdamiin viikko sitten maanantaina. Aika on kulunut Euroviisujen lavaharjoituksia lukuunottamatta hotellilla, sillä koronarajoitusten takia esiintyjät eivät saa liikkua muualla.

– Meillä on ollut omalla porukalla hauskaa, koska olemme bilettäneet paljon paskemmissakin mestoissa kuin viiden tähden hotellissa, Niko Vilhelm sanoo.

Suomen euroviisuedustajan Blind Channelin mielestä areenalavalla oleminen on tuntunut surrealistiselta, sillä koronan takia edellisestä keikastakin on jo aikaa. Kuvassa yhtye viisujen avajaisissa vasemmalta oikealle: Tommi Lalli, Joonas Porko, Alex Mattson, Olli Matela, Niko Vilhelm ja Joel Hokka. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Lavaharjoitukset ovat sujuneet bändin mukaan erittäin hyvin. Varsinkin kun esiintymisestä on päässyt pitkän tauon jälkeen taas nauttimaan.

– Ihmiset varoittelivat, että se lava on niin iso, että jengi alkaa itkeä, kun näkevät sen. Olemme tehneet pari areenakeikka ja kun meni siihen lavalle, niin tuli fiilis, että olemme taas kotona, Niko Vilhelm kuvaa tuntoja.

Blind Channel aikoo valmistautua torstain semifinaaliin ainakin nukkumalla kunnolla.

– Meillä on hyvä show ja se on juuri sitä, mitä olemme. Annetaan kaikkemme, Mattson sanoo.

– Loppu on yleisön ja tuomareiden käsissä, että miten meidän keskareiden heiluttelu passaa heidän konseptiinsa Euroviisuista. Sillä ei ole meille hirvittävästi väliä, Niko Vilhelm kuittaa.

Lue myös:

.
.