1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kadonnut vanhus

Kadonnut vanhus ja useat liikennerikkomukset työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia pitivät kiireisenä puolestaan useat erityyppiset liikennetehtävät.

Mopojen ja moottoripyörien osuus poliisin tehtävistä on kesän kynnyksellä kasvanut. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Rovaniemen poliisilla on jälleen takanaan kiireinen viikonloppu. Perjantain alkajaisiksi poliisia työllisti kadonneen vanhuksen etsintä.

Poliisille tuli hätäkeskuksen kautta tehtävä, jossa vanhus oli poistunut iltapäivällä asunnostaan Muurolassa eikä hänestä ollut sen jälkeen havaintoja. Tehtävälle osallistui useita eri yksikköjä ja alkuillasta poliisikoira ohjaajineen löysi vanhuksen metsästä muutamien kilometrien päästä asunnostaan. Vanhus oli löydettäessä väsynyt, mutta olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia pitivät kiireisenä puolestaan useat erityyppiset liikennetehtävät. Myös mopojen ja moottoripyörien osuus tehtävistä on kesän kynnyksellä kasvanut.

Lauantaiyönä kaksi nuorta oli kaatunut moottoripyörällä Korkalovaarassa. Poliisille selvisi paikalla, että moottoripyörän kuljettaja oli menettänyt pyörän hallinnan, pyörä oli kaatunut ja kuljettajat ja kyydissä ollut henkilö olivat liukuneet muutaman metrin matkan katua pitkin. Kuljettaja ja matkustaja lähtivät ambulanssilla sairaalaan tarkistettavaksi. Päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Samana yönä poliisipartio havaitsi kaupunkialueella, valtatie 4:lla autoilijan, joka ajoi reilua ylinopeutta. Tutkalla nopeudeksi mitattiin huimat 165 km / h. Poliisi tavoitti autoilijan ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asian tutkinta jatkuu törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.