1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Legendaarinen Pirkkolan uimahalli on avattu iloisissa tunnelmissa pitkän tauon jälkeen – pääkaupunkiseudun uimahalleja avataan pikkuhiljaa

Pääkaupunkiseudun uimahalleja avataan rajoitetusti tästä maanantaista lähtien. Esimerkiksi Pirkkolan uimahalliin pääsevät nyt vuonna 1955 syntyneet ja sitä vanhemmat.

Laila Rönnholm ja Leena Paavola olivat tulleet aikaisessa uimaan Pirkkolan uimahalliin.

Pitkään koronavirustilanteen takia suljettuna olleita pääkaupunkiseudun uimahalleja avataan rajoitetusti tällä viikolla. Aluksi uimahalleihin pääsevät vain vuonna 1955 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä erityisuimakortin omaavat.

Sisäänpääsyä uimahalleihin porrastetaan ja joka toinen pukukaappi poistetaan käytöstä turvavälien takaamiseksi.

Pääkaupunkiseudun uimahalleista vain osa on auki, esimerkiksi Helsingissä avautuvat kaupungin halleista Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit, Urheiluhallit Oy:n uimahalleista Mäkelänrinne ja Vuosaari.

Pirkkolan uimahalliin oli saapunut uimareita aikaisesta aamusta lähtien.

– Viikko sitten yritin itseäni tänne tyrkyttää mutta eivät ottaneet! Nyt olen liikkeellä heti aamusta. Oli todella tylsää tuo aika kun ei päässyt totutusti uimaan, aamu-uinnille tullut Leena Paavola kertoo.

– Maanantai-aamuja sanotaan kurjiksi, mutta eivät ne kyllä ole, Paavola iloitsee.

Laila Rönnholm oli päässyt jo kaksi viikkoa aikaisemmin erityisuimakortilla.

– Yksineläjälle todella tärkeää tulla tänne ja saada juttuseuraa. Vielä kun maauimalat avautuisivat, Rönnholm toivoo.

Vesijumppaajia Pirkkolan uimahallin altaassa maanantaina 17. päivä toukokuuta, kun hallit aukesivat pitkän tauon jälkeen.
Olimme mukana seuraamassa Pirkkolan uimahallin avautumista 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Toimittajana on Olli-Pekka Kursi ja kuvaajana Matti Myller.

Pirkkolan uimahallin liikuntapäällikkö Teijo Korvan mukaan aamu-uimarit olivat olleet hyvissä tunnelmissa.

– Erittäin tyytyväisiä ovat asiakkaat olleet, Korva kertoo.

Pirkkolan uimahallin toimintaa on muokattu niin, että uimareissun tekeminen on mahdollisimman turvallista. Esimerkiksi uimahallin kassajärjestelmiä on muutettu niin, että turvavälit on mahdollista säilyttää.

Petteri Huurre,Helsingin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö, on tyytyväinen hallien avautumisesta.

– Ollaan äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että ollaan saatu halleja auki. Toivotaan, että tilanne tästä vielä paranee ja pääsemme avaamaan lisää tiloja. Tarkastelemme viikottain tilannetta, eli vielä ei voi lainkaan veikata koska esimerkiksi maauimalat avaavat, Huurre kertoo.

Iso yleisö joutuu siis vielä odottamaan vesiurheilun aloittamista.

Vuonna 1955 syntyneet ja sitä vanhemmt voivat Korvan mukaan tulla huoletta Pirkkolaan uimaan.

– Tervetuloa! Turvavälit pitää muistaa esimerkiksi suihkuissa. Altaisiin mahtuu kyllä erittäin hyvin, Korva sanoo.

Aivan kokonaan eivät uimahallien palvelut ole vielä käytettävissä. Esimerkiksi Pirkkolassa kuntosalit pysyvät toistaiseksi kiinni. Saunat toimivat jo normaalisti.

Paikan päällä Pirkkolan uimahallilla oli toimittajamme Olli-Pekka Kursi ja kuvaajamme Matti Myller.

Juttua korjattu 9.25 18.5.2021 Uimaan pääsevät vain vuonna 1955 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä erityisuimakortin omaavat. Jutussa sanottiin aikaisemmin, että yli 65-vuotiaat pääsevät uimaan, mikä pitää paikkansa vain osalla henkilöistä.

Juttua korjattu 14:05 18.5. Helsingin kaupungin liikuntapäällikön nimi on Petteri Huurre eikä Petteri Uudes, kuten jutussa aikaisemmin luki.