Hyppää sisältöön

Moni kuntavaaliehdokas vastustaa turvapaikanhakijoiden kotouttamista Virolahdella – täysin kotouttamisen kannalla vain yksi ehdokas

Ylen kuntavaalikoneeseen vastanneista virolahtelaisehdokkaista moni vastustaa ajatusta, jonka mukaan kunnan pitäisi edistää oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotoutumista.

Arkistokuvassa turvapaikanhakijalle opetetaan vastaanottokeskuksessa suomen kieltä kuvakorttien avulla. Kuvituskuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Turvapaikanhakijoiden kotouttaminen jakaa kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä Virolahdella.

Ylen kuntavaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista vain yksi ehdokas on täysin samaa mieltä siitä, että kunnan pitää edistää oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotoutumista.

Vaalikoneeseen on vastannut yhteensä 18 ehdokasta Virolahdelta.

Kuva: Yle

Keskustan seitsemästä ehdokkaasta 57 prosenttia on jokseenkin samaa mieltä siitä, että kunnan pitää edistää turvapaikanhakijoiden kotoutumista. Jokseenkin eri mieltä on 14 prosenttia ja täysin eri mieltä 29 prosenttia ehdokkaista.

Vihreiden kahdesta ehdokkaasta täysin samaa mieltä kotouttamisesta on yksi ja jokseenkin eri mieltä yksi ehdokas. SDP:n kahdesta ehdokkaasta jokseenkin samaa mieltä on yksi ja jokseenkin eri mieltä yksi ehdokas.

Kokoomuksen kolmesta ehdokkaasta jokseenkin eri mieltä asiasta on kaksi ja yksi täysin eri mieltä yksi ehdokas.

Perussuomalaisten neljästä ehdokkaasta täysin eri mieltä kotouttamisesta on kolme ja jokseenkin eri mieltä yksi ehdokas.

Kuuntele Suomen suurimman vaalikiertueen Kuntarundin jakso Virolahdelta täältä.

Ylen vaalikoneen löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).