1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Keskustan mielestä kunnanjohtajan valinta ei heikentänyt luottamusta päätöksentekoon Ruokolahdella – muissa puolueissa toisenlainen näkemys

Lähes puolet Ruokolahden kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että sekava menettely kunnanjohtajan valinnassa heikensi merkittävästi luottamusta päätöksentekoon. Keskustalaiset ovat eri mieltä.

Ruokolahdella Keskustan ja muiden puolueiden näkemykset eroavat siinä, heikentyikö luottamus päätöksentekoon kunnanjohtajan valintaprosessin vuoksi. Kuva: Yle

Ruokolahden keskustalaisten kuntavaaliehdokkaiden mielestä kunnanjohtajan valinta ei ole heikentänyt luottamusta päätöksentekoon.

Keskustan ehdokkaista kaksi kolmesta ei usko luottamuksen heikentyneen.

Sen sijaan Perussuomalaisten, SDP:n ja Kristillisdemokraattien ehdokkaista suurin osa on sitä mieltä, että sekava menettely kunnanjohtajan valinnassa heikensi merkittävästi luottamusta paikalliseen päätöksentekoon.

Ylen vaalikoneessa kysymykseen tuli 35 vastausta.

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittiin marraskuun loppupuolella Matias Hildén sen jälkeen, kun kunta ei päässyt sopuun kunnanjohtajasopimuksesta elokuussa virkaan valitun Anu Sepposen kanssa.

Ville Toijonen haastattelee Ruokolahden va. kunnanjohtajaa Matias Hildeniä.

Ylen vaalikone (siirryt toiseen palveluun) auttaa löytämään oman kuntavaaliehdokkaan.

Kuntarundi-podcasteista puolestaan voit kuunnella, mitkä asiat omassa kotikunnassasi puhuttavat vaalien alla.

Kuntavaaleihin liittyvät jutut löytyvät kootusti myös Ylen vaalisivustolta.

11.28 lisätty Matias Hildenin haastattelu (audio)