1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Yksi uusi koronatartunta maahantulotestissä, ei liity Hyrynsalmen ryppääseen

Kainuu on pandemian perustasolla. Kainuun sotesta muistutetaan, että hyvän käsihygienian ylläpitäminen ja lähikontaktien välttäminen ovat edelleen keskeisiä tartuntojen vähentämiseksi.

Kainuu
Rokotusparkki kyltti koronarokotuksiin tulijoille Kainuun keskussairaalan pihassa.
Kainuussa on rokotettu maanantaiaamuna 40,5 prosenttia kaikista rokotettavista koronaa vastaan. Rokotuksen saaminen ei vielä vapauta varotoimien noudattamisesta.Mimmi Nietula / Yle

Sunnuntaina on todettu koronatartunta Kainuuseen saapuneella ulkomaalaisella henkilöllä. Kolme muuta henkilöä on asetettu karanteeniin. Tapaus ei liity Hyrynsalmen ryppääseen.

Lue lisää: Hyrynsalmella halutaan huhupuheet kuriin: kunnan ensimmäisistä tartunnoista kasvoi koronarypäs, jossa on kuusi tartuntaa ja 56 karanteenissa

Kainuun sotesta muistutetaan, että hyvän käsihygienian ylläpitäminen ja lähikontaktien välttäminen ovat edelleen keskeisiä tartuntojen vähentämiseksi.

Kainuussa on voimassa yli 12-vuotiaiden yleinen maskisuositus, mikäli yli kahden metrin turvavälejä ei voida varmistaa. Myös suositus rajoittaa matkustamista ja yksityistilaisuuksia on voimassa. Aluehallintovirasto on määrännyt yli 50 henkilön yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksen toukokuun loppuun saakka.

Rokotusten saaminen ei toistaiseksi vapauta varotoimien noudattamisesta. Ilmaantuvuus on alle kymmenen tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden viimeisen viikon ajalta. Ilmaantuvuuslukuun lasketaan kainuulaisilla olevat tartunnat.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.