1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Jyväskylän kirjastoissa saa taas viettää aikaa, yksityistilaisuuksiin voi osallistua 50 ihmistä: uusia askeleita normaalia kohti

Jyväskylä keventää maanantaina koronarajoituksiaan. Esimerkiksi kirjastojen lukusalit avataan ja ulkoharrastuksia koskevat henkilörajoitukset poistuvat.

Jyväskylän kaupungin kirjastossa on keväällä ollut sallittua vain pikainen asiointi. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Jyväskylä keventää maanantaina jälleen koronarajoituksiaan.

Kirjastojen lukusalit, oleskelu- ja opiskelutilat sekä varattavat tilat avautuvat kuukausien tauon jälkeen. Tiloissa pitää kuitenkin säilyttää turvaväli muihin asiakkaisiin.

Omatoimikirjastot pysyvät toistaiseksi kiinni, sillä niiden turvallisuutta ei aukioloaikojen ulkopuolella voida valvoa.

Ulkoharrastuksia koskevat osallistujamäärien rajoitukset poistetaan maanantaina kokonaan ja kaupungin uinti- ja kuntosalivuorojen asiakasmääriä nostetaan.

Samoin yksityistilaisuuksiin annettu suositus korkeintaan kymmenestä osallistujasta nousee viiteenkymmeneen. Suositusta arvioidaan kesäkuun osalta uudelleen toukokokuun lopussa.

THL: viikonloppuna neljä tartuntaa

Koronatilanne Jyväskylässä ja koko Suomessa on viime aikoina parantunut huomattavasti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kirjasi Keski-Suomesta viikonloppuna vain neljä uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista kaksi oli Jyväskylässä, yksi Jämsässä ja yksi Kivijärvellä.

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomessa sairaanhoitopiireistä nyt neljänneksi alhaisin. Ilmaantuvuuden perusteella koronatilanne on Keski-Suomea rauhallisempi vain Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Savossa.

Yli 16-vuotiasta keskisuomalaisista reilut 37 prosenttia on THL:n tilastojen mukaan saanut ainakin yhden koronarokoteannoksen.