1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkölämmitys

Sähkönjakeluun alennusta heinäkuusta lähtien Seinäjoella

Pienkuluttajan verkkopalvelumaksut laskevat vuodessa keskimäärin yksitoista prosenttia.

Seiverkot vastaa Seinäjoen kantakaupungin sähkönjakelusta ja sähköverkosta. Liitoskuntien sähkönjakelu on pääosin muiden yhtiöiden vastuulla. Kuvituskuva. Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Seiverkot Oy alentaa heinäkuusta alkaen verkkopalvelumaksujaan Seinäjoella kantakaupungin alueella. Alennuksen suuruus vaihtelee energiankäytön ja verkkopalvelun mukaan.

Pienkuluttajan verkkopalvelumaksu laskee keskimäärin yksitoista ja tehoasiakkaiden kuusi prosenttia kulutuksesta ja verkkopalvelusta riippuen.

Seiverkot kertoo, että keskiverto kerrostaloasukkaan arvonlisäverollinen verkkopalvelumaksu laskee vuodessa noin 35 eurolla, jos sähkönkulutus on noin 2 500 kWh.

Sähkölämmitteisen pientalon lasku alenee vuodessa noin 110 eurolla, jos talossa on varaava sähkölämmitys ja vuosikulutus on noin 19 000 kWh.

Teollisuudessa puhutaan useiden tuhansien eurojen alennuksista, kun vuosikulutus hipoo miljoonaa kilowattituntia.

Isot investoinnit tehtynä

Seiverkot Oy:llä on mahdollisuus laskea verkkopalvelumaksujaan, koska se on saanut valmiiksi isoja investointeja. Yhtiö on viime vuodet vastannut kasvavan kaupungin tarpeisiin ja sähkön toimitusvarmuuteen tekemällä isoja investointeja.

Seiverkot Oy on Seinäjoen energian omistama sähköverkkoyhtiö, joka huolehtii sähkön jakelusta ja sähköverkosta Seinäjoen kantakaupungin alueella. Nurmo ja Ylistaro kuuluvat pääosin Elenia Oy:n ja Peräseinäjoki Caruna Oy:n vastuualueisiin, yhtiö kertoo tehtävästään nettisivuillaan.

Seiverkoille kuulu myös katuvalojen kunnossapito ja rakentaminen koko Seinäjoen alueella.