1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Kalajoella koululaisia etäopetukseen kaupungissa todettujen koronavirustapausten vuoksi – altistuneita selvitetään

Etäopetukseen jäävät yläluokat Merenojan yhtenäiskoulusta sekä Raumankarin koulusta. Etäopetuksessa ovat nyt myös Raution koulu ja Kalajoen lukio. TET-jaksolla olevat 9-luokkalaiset eivät saa nyt mennä työpaikoille.

Kalajoella vedotaan nyt alueen nuoriin, että he noudattaisivat koronaan liittyviä turvallisuussuosituksia. Esimerkiksi Kokkolassa ja Kannuksessa virus on levinnyt nuorison keskuudessa. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Kalajoella koululaisia on määrätty etäopetukseen kaupungissa havaittujen koronatartuntojen vuoksi 17. toukokuuta lähtien.

Kaupunki ilmoitti varotoimesta sunnuntaina. Etäopetukseen jäävät yläluokat Merenojan yhtenäiskoulusta sekä Raumankarin koulusta. Etäopetuksessa ovat nyt myös Raution koulu ja Kalajoen lukio. TET-jaksolla olevat 9-luokkalaiset eivät saa nyt mennä työpaikoille.

Erikseen muistutetaan, että Raution linja-autossa kulkevien alaluokkalaisten tulee jäädä kotiin maanantaina. Myös koulujen henkilökunnan tulee nyt kiinnittää erityistä huomiota koronaohjeistusten noudattamiseen.

Etäopetukseen jääneille oppilaille suositellaan omaehtoista karanteenia. Kodin ulkopuolella liikkumista ei suositella ennen kuin viranomaiset ovat ehtineet selvittää, ketkä ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. Oppilaiden perheenjäsenten ei tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Kaupunki tiedottaa lisää tilanteesta maanantain aikana, samalla tiedetään myös etäopetuksen mahdollinen jatkuminen.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.