1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kanta-Hämeen koronatilanne kääntyi huonompaan suuntaan – keskussairaala ennätystäynnä

Viikonloppuna maakunnassa todettiin yhteensä 42 uutta koronatartuntaa. Uusia tartuntoja ilmeni myös Hämeenlinnan ja Riihimäen sairaalaepidemioissa. Huonontunut tilanne vaikeuttaa potilaiden siirtymistä jatkohoitoon ja lisää kuormitusta keskussairaalan toiminnoissa.

Maanantaihin mennessä Kanta-Hämeessä on todettu yhteensä 1 814 COVID-19-tartuntaa. Kuva: Lauri Rautavuori / Yle

Kanta-Häme on keikkunut jo muutaman viikon ajan kiihtymis- ja leviämisvaiheen välillä. Esimerkiksi ilmaantuvuusluku on ollut korkea eli noin 60 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla, mutta tartuntoja on ollut varsin vähän, joten maakunta on pysytellyt kiihtymisvaiheen puolella.

Viime viikonlopun aikana Kanta-Hämeen koronatilanne kuitenkin kääntyi huonompaan suuntaan. Lauantaina ja sunnuntaina todettiin maakunnassa yhteensä 42 uutta koronatartuntaa.

Lauantaina todetuista uusista tartunnoista yhdeksän liittyi Kanta-Hämeen keskussairaalan osastoepidemiaan ja kaksi Riihimäen sairaalan terveyskeskusvuodeosaston epidemiaan. Sunnuntaina puolestaan keskussairaalan osastoepidemiaan liittyviä uusia tartuntoja todettiin kuusi lisää, samoin Riihimäen sairaalan terveyskeskusvuodeosaston epidemiaan liittyen kuusi lisää.

Sairaalakuormitus on kasvanut suureksi

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 20 koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa 10 koronapotilasta.

– Sairaalassa olevien potilaiden määrä on suurin Kanta-Hämeessä koko epidemia-ajan aikana, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan viikonlopun kuluessa laajentunut sairaaloiden osastoihin liittyvä epidemia on johtanut useiden osastojen sulkuihin sekä keskussairaalassa että terveyskeskuksessa, mikä vaikeuttaa potilaiden siirtymistä jatkohoitoon ja lisää kuormitusta keskussairaalan toiminnoissa. Tästä syystä elektiivistä leikkaustoimintaa joudutaan perumaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Maanantaihin mennessä Kanta-Hämeessä on todettu yhteensä 1 814 COVID-19-tartuntaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.