1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesijohtovesi

Vesijohtoa puhdistetaan Etelä-Kuopiossa – vedenlaatuhäiriöt mahdollisia Pihkainmäen ja Haminalahden alueilla

Kuopion Vesi tekee vesijohdon elementtipuhdistusta Pitkälahden ja Pihkainmäen välisessä vesijohdossa tällä viikolla. Työn ajaksi järjestetään vedenjakelupiste Rytkyn vanhalle koululle, sillä Haminalahdessa ja Pihkainmäessä voi esiintyä vedenlaatuhäiriöitä.

Talousvettä kannattaa varata astioihin ennen puhdistustöiden alkua. Kuva: Yle

Kuopion Vesi tekee vesijohdon elementtipuhdistusta eli niin kutsuttua possutusta Pitkälahden ja Pihkainmäen välisessä vesijohdossa maanantain ja torstain 17.–20. toukokuuta välisenä aikana. Puhdistusta tehdään yöaikaan, kello 21–06.

Vettä voi käyttää normaalisti päiväaikaan, mutta työ aiheuttaa vesikatkoja Haminalahden vesiosuuskunnan asiakkaille yöaikana.

Työn aikana osa Haminalahden vesiosuuskunnan asiakkaiden talojohdoista suljetaan, jotta sakkaa ei pääsisi talojohtoihin. Venttiileitä suljettaessa työntekijät joutuvat kulkemaan talojen läheisyydessä.

Työstä voi aiheutua vedenlaatuhäiriöitä Haminalahden ja Pihkainmäen alueille. Talousvettä kannattaa varata astioihin ennen puhdistustöiden alkua.

Työn ajaksi järjestetään lisäksi vedenjakelupiste Rytkyn vanhalle koululle osoitteeseen Koulurinne 10. Pisteeltä voi hakea vettä omiin astioihin.

Vesijohdon elementtipuhdistuksella eli possutuksella linjasta poistetaan sinne kertynyttä rauta- ja mangaanisakkaa. Possutus on huomattavasti tehokkaampi menetelmä kuin perinteinen huuhtelu.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.