1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Pikkukoulujen säilyttäminen jakaa kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä Haminassa – osa lakkauttaisi alle 30 oppilaan koulut

Eniten tukea pienten koulujen säilyttäminen saa perussuomalaisten, keskustan ja Liike Nytin ehdokkailta.

Pieniä kouluja on päätetty sulkea Haminassa. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Haminalaiset kuntavaaliehdokkaat ovat erimielisiä siitä, pitäisikö pienet koulut säilyttää oppilasmäärien laskiessa.

Osa Ylen kuntavaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista on sitä mieltä, että pikkukoulut pitää säilyttää vaikka oppilasmäärä laskisi alle kolmeenkymmeneen. Osa ehdokkaista puolestaan ei pitäisi näin pieniä kouluja toiminnassa.

Eniten tukea pienten koulujen säilyttäminen saa perussuomalaisten, keskustan ja Liike Nytin ehdokkailta. Täysin eri mieltä tai jokseenkin eri mieltä pikkukoulujen säilyttämisestä on suurin osa SDP:n, vihreiden, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien ehdokkaista.

Pieniä kouluja on aiemmin päätetty sulkea Haminassa. Metsäkylän koulu lakkautettiin syyslukukauden 2020 alusta, ja Kannusjärven koulu sekä esikoulu lopettavat syksyllä 2022.

Koulut päätettiin lakkauttaa, koska niiden oppilasmäärä on laskenut tasaisesti. Lakkauttamispäätöksen hetkellä keväällä 2019 Metsäkylän koulussa oli 25 ja Kannusjärven koulussa 28 oppilasta.

Haminassa on päätetty, että koulu lakkautetaan ja oppilaat siirtyvät Husulan uuteen kouluun, jos koulun oppilasmäärä laskee alle kolmeenkymmeneen.

Kuuntele Suomen suurimman vaalikiertueen Kuntarundin jakso Haminasta täältä.

Ylen vaalikoneen löydät täältä (siirryt toiseen palveluun).