Hyppää sisältöön

82 vuotta vanha perinne katkeaa: Tampereen Sorsapuistoon ei tule tänä kesänä kanoja lintuinfluenssan takia

Sorsapuiston lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja vuodesta 1939 lähtien, joten pitkä perinne katkeaa. Lintuinfluenssatilanne on tänä vuonna ollut Suomessa huonompi muutaman vuoden tauon jälkeen, ja vaarallisen tautimuodon tapauksia on todettu useita.

Hollannin valkohuntu kuvattiin vuonna 2019 Tampereen Sorsapuistossa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereen Sorsapuistoon ei tule tänä vuonna totuttuun tapaan kanoja eläinten ja ihmisten terveyden turvaamiseksi. Lintuinfluenssatilanne on tänä vuonna ollut Suomessa huonompi muutaman vuoden tauon jälkeen, ja vaarallisen tautimuodon tapauksia on todettu useita.

Linnut ovat olleet aiempina vuosina suosittu nähtävyys. Kanat ovat viime vuosina tulleet Sorsapuistoon Hämeenkyröstä harrastekanalasta ja Tampereen Infra Oy on huolehtinut niiden kesähoidosta.

– Sorsapuiston lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja vuodesta 1939 lähtien, joten pitkä ja monia ilahduttanut perinne katkeaa näin vuodeksi varovaisuussyiden takia. Pohdimme asiaa huolellisesti yhdessä lintujen omistajan kanssa, ja päädyimme tähän ratkaisuun lintuinfluenssa- ja koronatilanteen siivittämänä, kertoo Tampereen Infran työpäällikkö Teemu Kylmäkoski kaupungin tiedotteessa.

Silkkikana kuvattiin vuonna 2019 Tampereen Sorsapuistossa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Ruokavirasto määräsi, että siipikarja ja muut linnut on suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin lintuihin toukokuun loppuun asti.

Lintuinfluenssa otarttuu erittäin helposti linnusta toiseen. Jo puhjenneeseen tautiin ei ole hoitoa. Viruksen tarttuminen linnusta ihmiseen on epätodennäköistä, mutta tänä keväänä Venäjällä on todettu H5H8-viruksen tarttuneen myös ihmiseen.

.
.