Hyppää sisältöön

Kainuussa odotetaan kotimaisen matkailubuumin tuovan kesäksi säpinää

Korona-aika on lisännyt entisestään kierroksia kotimaanmatkailuun. Lähes puolet suomalaisista on aiempaa kiinnostuneempia kotimaanmatkailusta, ja jopa 65 prosenttia kertoo tekevänsä tänä kesänä lomamatkan Suomessa, selviää tuoreesta kyselystä.

Kainuusta mukana kampanjassa on muun muassa Sotkamon Hiukka. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Kainuussa odotetaan tulevaa matkailukesää. Kainuulaiset matkailuun erikoistuneet tahot, kuten Kainuun liitto, Kajaanin kaupunki sekä Sotkamon ja Suomusalmen kunnat ovat mukana valtakunnallisessa yhteiskampanjassa, jossa esitellään 100 syytä matkailla Suomessa.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan ja Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan koronaviruspandemia on vaikuttanut positiivisesti suomalaisten matkailuinnostukseen kotimaassa: suomalaisista 43 prosenttia on aiempaa kiinnostuneempia kotimaanmatkailusta, ja vastaajista jopa 65 prosenttia kertoo tekevänsä tänä kesänä lomamatkan Suomessa.

Sotkamon kunnan matkailuasiantuntija Aija Laukkanen on tehnyt kainuulaisille matkailuyrittäjille kyselyä ja sen pohjalta hän sanoo, että varaustilanne edistyy hyvää vauhtia.

– Vaikka kotimainen matkailija varaa kohteen suhteellisen myöhään.

Laukkasesta erityisesti nuoret valitsevat matkakohteen hyvinkin nopealla aikataululla ja hektisesti.

Kampanjassa on tänä vuonna mukana yli 170 kohdetta ympäri Suomen.

– Kainuusta mukana ovat muun muassa luontokohteita, kirjailijareittejä ja Sotkamosta Hiukka.

Suomalaiset odottavat innostuneena kotimaan matkailukesää. Tämä selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Käynnissä on myös matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja. Mukana on myös kainuulaisia matkailuun erikoistuneista tahoja, kuten Kainuun liitto, Kajaanin kaupunki, sekä Sotkamon ja Suomusalmen kunnat ja kaikki yhdessä ensimmäistä kertaa. Haastateltavana Sotkamon kunnan matkailuasiantuntija Aija Laukkanen. Toimittajana Arto Loukasmäki.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.