Hyppää sisältöön

Helsinkiläisten ja turistien rakastama sauna pelastui jälleen: tulipalossakin tuhoutunut kaikille ilmainen Sompasauna muuttaa uuteen paikkaan

Helsingin Sompasaareen aletaan rakentaa siltoja keskustan suunnalta, ja kaikille ilmaisen Sompasaunan on väistyttävä työmaiden alta. Uusi sijainti on kuitenkin löytynyt.

Sompasauna-aktiivi Tuomas Tanner on tyytyväinen Sompasaunan uuteen sijaintiin. Kuva vuodelta 2020. Kuva: Arttu Timonen / Yle

Helsingin mainetta niittänyt kaikille avoin ja ilmainen Helsingin Sompasauna siirtyy Verkkosaaren Hermanninrantaan. Nykyisessä sijainnissa Sompasaaren kärjessä alkavat kohta Merihaasta tulevan sillan työmaa, joka sulkee saaren kärjen sivullisilta.

Sompasauna sai alkunsa kymmenen vuotta sitten. Suosio on kasvanut ja saunasta on uutisoitu brittilehdistöä myöten (siirryt toiseen palveluun).

Sompasaunaseura ry:n hallituksen jäsenen Tuomas Tannerin mukaan hakemus uuden alueen vuokrasopimuksesta on laitettu vetämään, eikä ole mitään syytä olettaa, ettei Helsingin kaupunki sitä hyväksyisi.

– Asiasta on etukäteen sovittu ja heidän mielestään sijainti oli hyvä, Tanner kommentoi.

Saunat olisi tarkoitus siirtää Verkkosaareen Hermanninrantaan juhannukseen mennessä tai heti juhannuksen jälkeen.

– Etsimme sponsorointia siirtoa varten. Kaikki saunamme ovat alun perinkin suunniteltu siirrettäväksi, eli mitään ongelmaa ei tämänkään suhteen pitäisi olla.

Hermanninrannan sijainti on Sompasaaren tyylisesti lyhyen kävelymatkan päässä lähimmiltä joukkoliikenteen pysäkeiltä. Vesi on hieman matalampaa kuin Sompasaaren kärjessä.

– Pitää ehkä jonkinlainen uimaporrasratkaisu tai laituri sinne rakentaa. Olen käynyt rannan testaamassa ja kyllä siellä ui mielikseen, Tanner sanoo.

Vaikka saari vaihtuu, nimi pysyy entisellään. Tässä vaiheessa Sompasaunan nimellä on jo rutkasti tunnearvoa, brändiarvosta puhumattakaan.

– Nimi säilyy. Se on niin tunnettu ja sisältää paljon historiaa ja aatetta. Sama yhteisöllinen meno jatkuu, vaikka paikka vähän vaihtuu, Tanner lupailee.

Lue myös:

.
.