Hyppää sisältöön

Kaksi panssarivaunua törmäsi toisiinsa sotaharjoituksessa Niinisalossa – molempien vaunujen miehistöt loukkaantuivat lievästi

Panssariprikaatin johtamassa harjoituksessa molempien vaunujen miehistöt saivat lieviä ruhjeita. Yksi toimitettiin sairaalahoitoon.

Onnettomuustilanteessa panssarivaunut etenivät samaan suuntaan rinnakkain. Kuvituskuva. Kuvan vaunu ei liity tapahtumiin. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Kaksi panssarivaunua törmäsivät yhteen Maavoimien harjoituksessa Niinisalon Pohjankankaalla. Onnettomuus tapahtui harjoituksen viimeisenä päivänä 14.5. ampuma- ja harjoitusalueella, kerrotaan Panssariprikaatin tiedotteessa.

Panssariprikaatin johtaman harjoituksen ampumavaiheessa BMP-2M rynnäkköpanssarivaunu joutui kulmatörmäystilanteeseen BMP-1TJJ -tulenjohtovaunun kanssa. Tilanteessa vaunut etenivät samaan suuntaan rinnakkain.

– Panssarivaunujen törmääminen toisiinsa on todella harvinaista, kertoo everstiluutnantti Riku Rantakari Panssariprikaatista.

Törmäystilanteessa molempien vaunujen miehistöt saivat lieviä ruhjeita. Harjoituksen lääkintähenkilöstön tarkastuksen perusteella yksi henkilö toimitettiin edelleen sairaalaan tarkastettavaksi.

– Vaunuissa oli onnettomuushetkellä yhteensä noin 15 henkilöä. Yksi heistä vietiin sairaalaan, koska poissuljettiin murtumien mahdollisuus.

Vaunut kärsivät törmäyksessä lieviä vaurioita, mutta ovat edelleen toimintakuntoisia.

Henkinen tuki on tärkeää

Everstiluutnantti Rantakari kertoo, että törmäyksen syytä selvitetään.

– Harjoitusalueella oli hyvin kuivaa ja on mahdollista, että näkyvyys huononi ilmassa olevan hiekkapölyn takia nopeasti nollaan.

Rantakari kertoo, että törmäyksessä mukana olleille järjestettiin briiffaus heti harjoituksen päätyttyä.

– Henkinen tuki on tärkeää ja siihen kiinnitetään tällaisten tapahtumien jälkeen enemmän huomiota kuin ennen. Tämä on myös työ- ja palvelusturvallisuuteen liittyvä asia, joten käymme läpi mitä tapahtui ja miten toimitaan, että näin ei tapahdu enää.

Maavoimien harjoitus päättyi Niinisalossa perjantaina ja tapahtuneessa osallisina olleet ovat olleet itse yhteydessä omaisiinsa.

.
.