1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kylpylät

Kaksi yritystä kiinnostunut vuokraamaan Lappeenrannan kylpylaitoksen ja rantahotellin – yksi kandidaatti jätti neuvotteluehdotuksen

Ennen tarjouskilpailun järjestämistä Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan Toimitilat Oy keskustelivat kuuden rakennusten vuokraamisesta kiinnostuneen yrityksen kanssa.

Lappeenrannan kylpylaitos on toistaiseksi tyhjillään. Taustalla Kasino. Kuva: Ulla Ylönen/ Yle

Lappeenrannan kylpylaitoksen ja Ainonkadulla sijaitsevan rantahotellin vuokraamisesta on jätetty kaksi tarjousta ja yksi neuvotteluehdotus.

Lappeenrannan Toimitilat Oy Lato pyysi ja sai kylpylaitoksen ja rantahotellin vuokraamisesta kiinnostuneita yrityksiltä myös liiketoimintasuunnitelmat.

– Tarjouksia ja liiketoimintasuunnitelmia ryhdytään vertailemaan välittömästi, kertoo Laton kiinteistöjohtaja Timo Hämäläinen.

Vanhan kylpylaitoksen omistaa Lappeenrannan kaupunki, joka on vuokrannut kylpylaitoksen Latolle. Lato puolestaan omistaa rantahotellin.

Ennen tarjouskilpailun järjestämistä Lappeenrannan kaupunki ja Lato keskustelivat kuuden tarjolla olevien rakennusten vuokraamisesta kiinnostuneen yrityksen kanssa.

– Tarjouksen jättäneet yritykset kuuluivat tuohon joukkoon, ja niillä on kokemusta hotelli- ja kylpylätoiminnasta, sanoo Hämäläinen

Lato perehtyy tarjouksiin seuraavassa kokouksessaan.