Hyppää sisältöön

Voimakas sykloni runnoo Intiaa – ainakin 20 ihmistä kuollut, noin sata kateissa

Gujaratin osavaltiossa on evakuoitu arviolta 200 000 ihmistä syklonin tieltä. Paikallismedian mukaan kyseessä on kovin aluetta koetellut myrsky 30 vuoteen.

Tauktae-sykloni runnoo Intiaa
Tauktae-sykloni runnoo Intiaa

Intiassa ainakin 20 ihmisen tiedetään kuolleen voimakkaan Tauktae-syklonin takia. Lisäksi 96 ihmistä on kateissa, kun Mumbain edustalla ajelehtinut alus upposi syklonissa. Aiemmin kerrottiin, että kateissa oli yli 120.

Intian laivaston mukaan kolme alusta ja useat helikopterit osallistuvat etsintäoperaatioon. Uponneessa, valtio-omisteisen öljy-yhtiön aluksessa oli 273 ihmistä, joista 177 on AFP:n mukaan onnistuttu pelastamaan. Operaatio jatkuu erittäin haastavissa olosuhteissa.

Uutistoimisto AP:n mukaan uponneen proomun lisäksi saman Oil and Natural Gas Corporation -yhtiön toinen proomu on tuuliajolla Mumbain edustalla. AP:n mukaan laivoista olisi yhteensä pelastettu 177 ihmistä, ja niissä oli kaikkiaan noin 400 ihmistä.

Tauktae-sykloni rantautui Intian länsirannikolle maanantai-iltana. Sen tuulet puhalsivat 51–58 metriä sekunnissa. Intian säälaitos luokitteli myrskyn äärimmäisen vakavaksi sykloniksi. Myrsky kaatoi puita, sähkölinjoja ja telemastoja.

Sykloni on laantunut rantauduttuaan hieman, ja tiistaina säälaitos kuvailee sitä hyvin vaikeaksi sykloniksi. Paikallismedian mukaan kyseessä on kovin aluetta koetellut myrsky 30 vuoteen.

Gujaratin osavaltiossa on evakuoitu arviolta 200 000 ihmistä syklonin tieltä. Evakuoitujen joukossa on koronaviruspotilaita alueen sairaaloista.

Maharashtran osavaltiossa sijaitsevassa Mumbaissa viranomaiset kehottivat maanantaina asukkaita pysymään sisätiloissa ja sulkivat lentokentän. Myös Mumbaissa koronapotilaita siirrettiin turvaan myrskyn tieltä.

Viranomaiset ovat pyrkineet varmistamaan, ettei koronapotilaita hoitavista sairaaloista ja happilaitoksista pääse katkeamaan sähköt.

Lue lisää:

.
.