1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kaupungin työntekijät saavat rahallisen korvauksen korona-ajasta Kotkassa – summa yhteensä satoja tuhansia euroja

Kotkan kaupunki maksaa työntekijöilleen koronakorvauksen, koska pandemia on vaatinut työskentelytapojen muuttamista ja sopeuttamista vallitsevaan tilanteeseen kaikissa ammattiryhmissä ja aloilla.

Kotkan kaupunki maksaa kertaluontoisen koronakorvauksen työntekijöilleen elokuun palkanmaksun yhteydessä. Kuvituskuva. Kuva: Jasmina Kauta / Yle

Kotkan kaupunki maksaa työntekijöilleen kertaluontoisen korvauksen korona-ajasta.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina myöntää kaupungin työntekijöille 150 euron suuruisen korvauksen.

Kaupungin tiedotteen mukaan asiasta on käyty kevään aikana neuvotteluja palkansaajajärjestöjen kanssa. Korvauksen perusteiksi on nostettu se, että koronapandemia on vaatinut työskentelytapojen muuttamista ja sopeuttamista vallitsevaan tilanteeseen kaikissa ammattiryhmissä ja aloilla.

Lisäksi uudet työskentelytavat on korona-aikana jouduttu ottamaan käyttöön nopealla aikataululla. Pandemiatilanne on myös vaatinut työntekijöiltä joustavuutta ja nopeaa reagointia tilanteiden muuttuessa. Uusi haastava ja pitkittynyt tilanne on kasvattanut psykososiaalista kuormitusta ja haastanut työntekijöiden jaksamista.

Kotkan kaupunki maksaa koronakorvauksen kaikille työntekijöilleen, joiden palvelussuhde on tammikuun alun ja kesäkuun lopun välisenä aikana kestänyt vähintään kolme kuukautta tai 88 kalenteripäivää, ja työntekijä on ollut työssä pitkittyneissä, haasteellisissa tilanteissa ja poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Korvauksen saa arviolta 1 830 kaupungin työntekijää. Kaikkiaan kaupunki käyttää korvauksiin sivukuluineen 336 655 euroa. Työntekijät saavat koronakorvauksen elokuun palkanmaksun yhteydessä.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.