Hyppää sisältöön

Imatran kaupunginhallitus päätti täyttää kaupunginjohtajan viran – päätös syntyi äänin 6–5

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen vastusti kaupunginjohtajan viran täyttämistä, koska valinnasta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen. 

Imatran kaupunginjohtajan virka on nyt kaupunginhallituksen puolesta täytetty, mutta Ari Lindemanin valinnasta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Imatralla kaupunginhallitus on päättänyt täyttää kaupunginjohtajan viran.

Päätös syntyi äänin 6–5.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen vastusti asiaa, koska valinnasta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen.

Kaupunginjohtajan viran täyttämistä puolestaan esitti kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen.

Kaupunginvaltuusto äänesti huhtikuussa kaupunginjohtajasta Ari Lindemanin ja Kaisa Heinon välillä. Lindeman voitti Heinon äänin 23–20.

Nokelaisen esityksen puolesta äänestivät hänen itsensä lisäksi Mervi Hasu, Timo Härkönen, Anne Nissinen, Jani Telkkä ja Tarja Äikää.

Helmisen ehdotuksen puolesta äänestivät Helminen itse, Mikko Airas, Airi Aalto, Veikko Lankinen ja Lilla Saaristo. He myös jättivät asiasta eriävän mielipiteensä.

.
.