1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiet

Koillismaan soratiet poikkeuksellisen huonossa kunnossa

Osa Liikasenvaarantiestä Kuusamossa on jouduttu sulkemaan liikenteeltä. Teiden heikkoon kuntoon on vaikuttanut viime syksyn märät kelit.

Kelirikko on runnellut myös Kuusamon Riekintietä. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Koillismaan soratiet ovat olleet koko kevään poikkeuksellisen huonossa kunnossa. Kelirikon vuoksi jouduttiin muun muassa Kuusamossa sulkemaan tiistaina osa Liikasenvaarantiestä.

Aluevastaava Joona Peltoniemi Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksesta sanoo, että teiden kunto heikkenee edelleen, jos tänään alkaneet vesisateet jatkuvat pitkään. Mahdollista on, että maanteitä joudutaan sulkemaan lisää liikenteeltä.

– Tilanne sorateillä alkoi kehittyä huonoon suuntaan jo viime syksynä, kun oli märkää ja Koillismaalla oli kolmesta neljään sulamis-jäätymisjaksoa. Tämän vuoksi tierakenteeseen kertyi tavallista suurempi määrä vettä, jonka vuoksi nyt keväällä teiden sulettua tiet ovat olleet erittäin märkiä, Joona Peltoniemi sanoo.

Peltoniemen mukaan teiden kunnostajat tekevät tällä hetkellä parhaansa paikatakseen sorateiden heikoimmat kohdat. Osin tiet ovat niin pehmeitä, ettei raskailla kalustoilla voi teitä kunnostaa ennen teiden kuivumista.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.