1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hollola

Hollola odottaa piristystä talouteen kehätiestä ja yrityksistä – talouden tulevaisuus huolettaa

Hollolassa seuraavaa valtuustokautta värittää kuntakeskuksen rakentaminen. Suuria investointeja on jo tehty, muun muassa kouluihin. Uuden kehätien alueen uskotaan tuovan paikkakunnalle uusia yrityksiä ja niiden mukana jopa uusia asukkaita.

Hollola joutuu tulevina vuosina tasapainoilemaan investointien ja säästöjen välillä. Muun muassa virastotalon korttelin uusiminen on puntarissa. Kuva: Mika Moksu / Yle

Toukokuisena päivänä Hollolan kuntakeskuksessa liikkuu aurinkoista väkeä. Kotikunta saa kiitosta, mutta myös kehittävää löytyy. Ehdottaapa eräskin rohkea kuntaliitosta Lahden kanssa.

Hollolan kuntakeskuksessa paikalliset tuntuvat olevan tyytyväisiä kuntaansa. Kiitosta saavat etenkin terveyspalvelut. Tuleville päättäjille lähtee myös kehitystoiveita.

Hollola on yksi niistä monista kunnista, joissa valtion koronatuki piristi taloutta. Ylijäämä paisui hyvän matkaa yli kymmenen miljoonan. Kunta on tehnyt muutamien viime vuosien aikana isoja investointeja, muun muassa muutamaan koulun. Uusi sote-keskus valmistuu piakkoin.

Isoja rahanreikiä silti riittää, muun muassa arvostetun uimahallin remontti on tulossa ajankohtaiseksi. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen suhtautuukin tulevien vuosien talousnäkymiin realistisesti. Hän varautuisi jopa säästeliäisyyteen.

Myös Hollolan talous on nyt hyvällä tolalla valtion koronatukien vuoksi. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen on kuitenkin realisti, ja uskoo talouden kiristyvän. Toivoa paremmasta on, sillä kehätien varteen odotetaan uusia yrityksiä.