Hyppää sisältöön

Korona on pakottanut koululaisia etäopetukseen valtaosassa keskipohjalaiskuntia – Lestijärvellä ja Halsualla etäilyltä säästytty

Keski-Pohjanmaalla voimallisesti jylläävä koronavirus on vienyt kouluja laajasti etäopetukseen. Kuitenkin Halsualla ja Lestijärvellä lähiopetus jatkuu toistaiseksi.

Suuri osa koululaisista on siirtynyt taas etäopetukseen. Kannuksessa etäopetusta tai vapaata koulusta suositellaan kaikille eskarilaisista toiselle asteelle. (Kuvituskuva). Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Halsua ja Lestijärvi ovat ainoat keskipohjalaiskunnat, joissa kaikki koululaiset ovat lähiopetuksessa maakunnan heikentyneessä koronatilanteessa.

Keski-Pohjanmaalla on todettu kahden viikon aikana 135 koronatartuntaa.

Kokkolan ja Kannuksen vaikean koronatilanteen kehittymistä seurataan Halsualla ja Lestijärvellä kuitenkin tarkasti ja etäopiskeluun on mahdollisuus siirtyä päivän varoitusajalla.

– Meillä on oma koronaryhmä, ja Wilmassakin on jo vanhempia varoiteltu etukäteen, että etäopetukseen siirrytään, jos tilanne vaatii, kertoo Lestijärven kunnanjohtaja Esko Ahonen.

Lestijärvellä lähiopetus on vaihtunut etäilyyn pandemian aikana kaksi kertaa: viime keväänä sekä syksyllä, kun muun muassa yhdellä koulun oppilaalla todettiin koronatartunta.

Kaikki maakunnan lukiot ja Keski-Pohjanmaan Ammattiopiston toimipaikat ovat siirtyneet etäopetukseen. Lisäksi yläkoululaiset opiskelevat etänä Kokkolassa, Toholammilla, Kannuksessa ja Vetelissä.

Etäkoulua käyvät myös Kannuksen 4.–6.-luokkalaiset sekä Vetelin viides- ja kuudesluokkalaiset. Myös Kokkolan Isokylän koulun kaksi ensimmäistä luokkaa ja henkilökunta siirtyivät etäopetukseen tiistaina.

Lestijärvi on selvinnyt epidemiasta vähäisin tartunnoin: kunnassa on todettu tähän mennessä vain 8 koronatapausta.

Halsualla ei vielä toukokuun alussa ollut yhtään tartuntaa.