Haminan mopomiitissä loukkaantunut nuori mies kuoli sairaalassa – toinen uhri edelleen sairaalahoidossa

Kaksi parikymppistä miestä loukkaantui vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa, joka sattui lauantaina järjestetyn mopomiitin alkumetreillä.

Onnettomuuspaikalle oli tuotu tiistaina kymmeniä kynttilöitä. Kuva: Sasu Mäkinen

Haminassa viikonloppuna järjestetyn mopomiitin yhteydessä loukkaantunut nuori mies on menehtynyt saamiinsa vammoihin.

Tutkinnanjohtaja Mika Salminen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että toinen onnettomuudessa loukkaantuneista miehistä menehtyi tiistaina Töölön sairaalassa Helsingissä.

Toinen kolarissa loukkaantunut nuori on edelleen sairaalahoidossa.

Mäkelänkankaantiellä Haminan Neuvottomassa järjestetyssä kokoontumisessa tapahtui viime lauantaina kolari, jossa kaksi noin 20-vuotiasta miestä loukkaantui vakavasti.

Onnettomuus tapahtui, kun nuori mies kääntyi moottoripyörällä vasemmalle saman kaistan yli, jota pitkin toinen mies oli ajamassa moottoripyörällä vastakkaiseen suuntaan. Molemmat loukkaantuneet kuljetettiin kriittisessä tilassa sairaalaan.

Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui satoja ihmisiä.

Haminassa sattui viime lauantaina vakava kolari, jossa loukkaantui kaksi moottoripyöräilijää. Onnettomuus tapahtui Neuvottomassa Mäkelänkankaantiellä järjestetyssä mopomiitissä. Arkistokuva. Kuva: Sasu Mäkinen

Kuolemantapauksessa ei epäillä rikosta

Tutkinnanjohtaja Mika Salminen kertoo, että kuolemantapauksessa ei epäillä ketään rikoksesta ja tapausta tutkitaan kuolemansyyn tutkintana.

Muuten poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa samoilla rikosnimikkeillä kuin aiemmin.

Onnettomuuden osapuolia epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä vammantuottamuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kaikkiaan rikosnimikkeitä on seitsemän, joista loput ovat lievempiä.

Poliisi ei epäile onnettomuuteen liittyen muita rikoksesta. Kolmas henkilö on epäiltynä ajokorttirikkomuksesta, mutta hän ei liity onnettomuuteen.

Poliisi jatkaa silminnäkijöiden kuulusteluja ja pyytää edelleen lisää silminnäkijähavaintoja sekä video- tai kuvamateriaalia tapahtumasta.

Materiaali pyydetään toimittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.