1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kalastus

Tulevaisuudessa kalastajan pannulla voi tiristä lähikalapaikoista pyydetty siika tai taimen – Vimpelinlammelle on rakennettu kalatie Kajaaninjoelta

Kainuun vapaa-ajan kalastajien Juha Väisäsen mukaan kalateiden valmistuttua myös jalokaloilla on mahdollista nousta Kajaaninjoesta Vimpelinlampeen.

Ensimmäinen kalatie on valmistunut Vimpelinlammelle. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle

Kajaanissa sijaitsevan Vimpelinlammen kalakanta voi tulevaisuudessa lisääntyä arvokaloilla.

Vimpelinlammelle on rakennettu kalatie Kajaaninjoelta, jonka avulla muun muassa taimen ja siika voi nousta kalastajien pyydystettäväksi.

Kalakanta on päässyt vuosien myötä vinoutumaan kaupungin lähikalapaikoissa ja nyt kalateiden myötä kaloilla on vapaa liikkuvuus vesien välillä jopa Oulujärvelle asti.

Yle kertoi maaliskuussa, että Kajaanin kaupunki aikoo rakennuttaa kolme kalatietä.

Ensimmäinen tulee Tehdaskadun varteen Kaupunginlammen pohjapadolle, toinen Renforsin rannan alueen kohdalla olevalle pohjapadolle ja kolmas Vimpelinlammen pohjapadolle.

Kajaanissa sijaitsevan Vimpelinlammen kalakanta voi tulevaisuudessa lisääntyä arvokaloilla. Vimpelinlammelle on rakennettu kalatie Kajaanijoelta, jonka avulla voivat muun muassa taimen ja siika nousta kalastajien pyydystettäväksi. Minkälainen operaatio on tällaisen kalatien valmistaminen? Haastateltavina rakennuttajainsinööri Teemu Hurskainen ja kalatien yksi ideoijista eli Juha Väisänen. Toimittajana Arto Loukasmäki.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.