1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Kuopiorock järjestetään heinäkuun lopussa

Kuopiorockin valmistelut etenevät kovaa vauhtia ja festivaali on päätetty järjestää mahdollisimman normaaliin tapaan heinäkuussa. Kuluva vuosi on Kuopiorockin 18-vuotisjuhlavuosi.

Kuopiorockin yleisöä vuonna 2019. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Kuopiorock ilmoitti torstaiaamupäivänä Facebook-sivuillaan, että kesän festarin järjestäminen on lyöty lukkoon.

Festarin valmistelut etenevät kovaa vauhtia, ja tapahtuma pyritään järjestämään mahdollisimman normaaliin tapaan. Järjestäjät ovat mielissään kohentuneesta koronatilanteesta ja rokotusten etenemisestä. Tilanteen myötä tänään julkistettiin, että tapahtuma aiotaan järjestää.

Nelonen Media Live tiedottaa, että Kuopiorock pyritään järjestämään täydellä kävijäkapasiteetilla ja jo julkistetulla ohjelmistolla sekä festivaalin aikana voimassa olevin turvallisuusjärjestelyin.

– Tilannetta on seurattu pitkään ja järjestämisen ehtona on tietysti, että tautitilanne jatkaa viimeaikaista parantumistaan ja rajoituksia voitaisiin purkaa exit-strategian mukaisesti, Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen sanoo.

Kuopiorockin festarialuetta aiotaan laajentaa entisestään, jotta yleisölle taataan mahdollisimman väljät oltavat. Lisäksi alueelle tulee lukuisia hygieniapisteitä käsideseineen ja käsienpesumahdollisuuksineen. Myös vessoja lisätään.

– Nykyisillä rajoituksilla, kuten kahden metrin turvaväleillä, tapahtumaa ei voitaisi järjestää. Mutta luotamme siihen, että heinäkuun viimeiseen viikonloppuun mennessä rajoitukset ovat höllentyneet ja tapahtuma saadaan järjestettyä.

Kuopiorockin 18-vuotisjuhlavuonna esiintymään saapuvat esimerkiksi Nightwish, Within Temptation ja Antti Tuisku. Kuopiorock järjestetään 29.–31. heinäkuuta. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan.