1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kouluväkivalta

Sysmän yhtenäiskoulussa taas välituntipahoinpitely – "Ei liity aiempiin tapauksiin"

Sysmän yhtenäiskoulun pihalla on tapahtunut välitunnilla pahoinpitely. Koulu ja vanhemmat ovat erimielisiä siitä, miten hyvin asia on hoidettu.

Sysmän yhtenäiskoulun tilanne on ollut julkisuudessa esillä hyvin kielteisessä valossa tänä keväänä. Kuva: Marjo Pirilä / Yle

Ylen saamien tietojen mukaan tiistaina 18. toukokuuta koulun pihalla 7. luokan oppilas oli pahoinpidellyt toista oppilasta rajusti. Koulu vahvistaa asian, mutta pitää tapahtumaa "tavanomaisena".

Toimituksen saamien tietojen mukaan koulu ei tarjonnut välittömästi asianmukaista kriisiapua paikalle olleille opettajille tai oppilaille. Asia on viety vanhempien toimesta Ankkuritiimin käsittelyyn.

Sysmän yhtenäiskoulun rehtorin sijaisena toimivan Ilkka Hörkön mukaan koulu on tehnyt kaikki asianmukaiset toimet, ja asia on jatkoselvittelyssä. Hänen mukaansa välituntivalvonta oli kunnossa.

Hörkkö myös korostaa, että tämä tapaus ei liity mitenkään aiemmin julkisuudessa olleisin tapahtumiin.

– En missään nimessä vähättele tätä tapausta, mutta tällaista tapahtuu joka päivä jossain Suomen koulussa.

Hörkkö toimii yhtenäiskoulussa erityisopettajana, mutta on nyt kahden päivän ajan vt. rehtori Tuula Vuorisen sijaisena.

Juttua muutettu 24.5.2021 klo 12.30 Tarkennettu rehtorin sijaisena toimineen Ilkka Hörkön kommenttia siitä että "tällaista tapahtuu joka päivä jossain Suomen koulussa. Aiemmin kommentti kuului "vastaavanlaisia tapahtuu päivittäin kaikissa Suomen kouluissa."

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.