Hyppää sisältöön

Retkeilyreittejä ja taukopaikkoja kunnostetaan Rokualla ja Oulujokilaaksossa kesän aikana

Rokuan kansallispuistossa reitistöt kokevat ison muutoksen. Polkuja linjataan osin uusiksi, viitoitukset uusitaan ja polkupohjien kestävyyttä parannetaan sorastuksilla. Kansallispuiston laajennusosaan tehdään uusi päiväreitti.

Rokuan luontoreittien uudistus alkoi viime vuonna ja sitä jatketaan tänä kesänä. Kuva: Taneli Kärki / Yle

Rokuan ja Oulujokilaakson retkeilyreittejä ja taukopaikkoja kunnostetaan tänä kesänä.

Esimerkiksi Rokuan kansallispuistossa reitistöt kokevat ison muutoksen. Polkuja linjataan osin uusiksi, viitoitukset uusitaan ja polkupohjien kestävyyttä parannetaan sorastuksilla.

Lianjärven ja Syväjärven väliselle kannakselle rakennetaan uusi päivätupa. Kansallispuiston laajennusosaan tehdään uusi päiväreitti. Lisäksi puiston pohjoisosaan tehdään uusia reittiyhteyksiä maastopyöräilijöille.

Oulujokivarren Tervareitistöllä ehostetaan taukopaikkoja ja Oulujoen äärelle Utaselle rakennetaan uusi kota. Reitistölle uusitaan pitkospuita useiden kilometrien matkalta. Erityisesti suoalueilla pitkospuut ovat osin varsin heikossa kunnossa.

Vaalan Tervajoen ja Kutujoen varressa on useita taukopaikkoja, joissa niin ikään kunnostetaan rakenteita, nuotiopaikkoja, siltoja ja veneenlaskuluiskia.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.