1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Ylöjärveläiset kuntavaaliehdokkaat pitävät etäyhteyksiä hyvänä tapana turvata terveyspalvelujen saatavuus

Ylen vaalikoneeseen vastanneista ylöjärveläisistä ehdokkaista enemmistö katsoo, että terveyspalveluiden tarjoaminen etäyhteydellä on hyvä tapa varmistaa niiden saatavuus kaikkialla. Suurista puolueista keskimäärin eniten vastakkaista kantaa edustivat vasemmistoliiton ja perussuomalaisten ylöjärveläiset ehdokkaat.

Terveyspalvelujen etävastaanotot ovat lisääntyneet koronapandemian aikana. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Ylöjärveläiset kuntavaaliehdokkaat suhtautuvat melko myönteisesti etäyhteyksien käyttöön terveydenhuollossa.

Selvä enemmistö Ylen vaalikoneeseen vastanneista ylöjärveläisistä ehdokkaista oli ainakin jokseenkin samaa mieltä siitä, että terveyspalveluiden tarjoaminen etäyhteydellä on hyvä tapa varmistaa niiden saatavuus kaikkialla.

Myönteisimmin väitteeseen suhtautuivat Liike nyt -puolueen, vihreiden ja keskustan ehdokkaat. Noiden puolueiden ehdokkaista alle kymmenen prosenttia sanoi vaalikoneessa olevansa eri mieltä asiasta.

Esimerkiksi vasemmistoliiton ja perussuomalaisten ehdokkaiden parissa suhtautuminen etäpalveluihin terveydenhuollossa oli hieman varauksellisempaa. Vasemmistoliiton ehdokkaista ainakin jokseenkin eri mieltä oli 38 prosenttia vastanneista, perussuomalaisista 36 prosenttia.

Grafiikka ylöjärveläisten ehdokkaiden terveyspalveluja koskevien vastausten jakaumasta eri puolueissa. Kuva: Yle

Etäpalvelut yleistyivät terveydenhuollossa jo ennen koronapandemiaa, mutta pandemia aiheutti hyppäyksen kysyntään. Sote-uudistuksen valmistelussa etäpalvelujen tarjoamia mahdollisuuksia on nostettu esiin.

Valviran ohjeiden (siirryt toiseen palveluun) mukaan etäpalveluun on oltava potilaan tietoinen suostumus ja terveydenhuollon ammattihenkilön on arvioitava huolellisesti, soveltuuko annettava palvelu etäpalveluna toteutettavaksi.

Potilaalle on tarvittaessa varattava mahdollisuus henkilökohtaiseen vastaanottokäyntiin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue lisää:

Maksuttoman joukkoliikenteen kokeileminen jakaa tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet Ylen vaalikoneessa

Uudet kuntavaaliehdokkaat kärsivät korona-ajasta, sanoo Ylen vaali-asiantuntija: "Jos äänestäjä ei hillu somessa, äänestääkö hän samaa ehdokasta kuin viime vaaleissa?"