1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Blind Channel

Blind Channel teki kansainvälisen levytyssopimuksen, vaikka sitä odoteltiin vasta Euroviisujen jälkeen – yhtye ei aio himmailla viisulavalla

Blind Channel esittää torstaina Euroviisujen semifinaalissa kappaleensa Dark Side. Yle lähettää Euroviisujen toisen semifinaalin suorana TV1:ssä, Areenassa ja Radio Suomessa kello 22 alkaen.

Blind Channel ei lähde omien sanojensa mukaan himmailemaan illan esitykseen. Kuva: EBU / Andres Putting

Oululaislähtöinen Blind Channel kilpailee tänään Euroviisujen finaalipaikasta illalla käytävässä karsinnassa.

Keskiviikkona alkuillasta tuli tieto, että Blind Channel oli solminut kansainvälisen levytyssopimuksen suuren Century Media Recordsin kanssa. Niko Vilhelm ja Joel Hokka sanovat, että sopimus tuli ikään kuin hieman etuajassa, koska he olivat ajatelleet, että iso sopimus tulisi vasta Euroviisujen jälkeen. Torstai-illan esitykseen lähdetään kuitenkin täysillä mukaan.

-Kyllä vähän jännittää. Sitten kun vielä sattui tämä levytyssopimus. Me saatiin se, mitä me haettiin. Meidän alkuperäisen suunnitelman mukaan se olisi tullut viisuesityksen jälkeen. Mutta ei tosiaan lähdetä himmailemaan, vaan tämä on vaan lisää bensaa liekkeihin, artistit vakuuttelevat yhdestä suusta.

Century Median johtaja Philipp Schulte hehkuttaa oululaisbändiä levy-yhtiön tiedotteessa.

– Blind Channel on lupaavin suomalainen rock-/metalliyhtye tällä hetkellä. Enemmän kuin koskaan, maailmanluokan bändeillä tulee olla erinomaiset biisit ja livekeikat, vaikuttava visuaalisuus, aktiivisuus kaikilla musiikin ja bisneksen osa-alueilla sekä vahva sitoutuminen tekemiseen. Näemme Blind Channelissa kaiken tämän, joten olemme sitoutuneita tekemään parhaan mahdollisen työn tälle upealle bändille.

Yhtye kisaa Dark Side -kappaleellaan kello 22 alkavassa semifinaalissa.

Lue myös: Blind Channel nousee Euroviisuissa tänään 3 500-päisen yleisön eteen, eikä kenelläkään ole maskeja – “Nälkäisinä sinne lavalle mennään”

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.