Hyppää sisältöön

Metsänhoitotukia ja ympäristötukia on jäämässä hakematta Etelä-Savossa

Metsänhoidon kemeratukia on haettu 40 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna ja ympäristötukiakin on haettu vain puolet vuoden takaisesta. Metsäkeskus toivoo toimitjoilta aktiivisuutta.

Metsänhoitotukia olisi saatavilla reippaasti enemmänkin. Kuvituskuva. Kuva: Miikka Luotio / Unsplash

Metsänhoitotöiden kemera-tukia on maksettu Etelä-Savossa alkuvuodesta lähes 40 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

– Toivommekin kaikilta toimijoilta ja metsänomistajilta aktiivisuutta uusien ympäristötukikohteiden aikaansaamisessa, kertoo Suomen Metsäkeskuksen aluejohtaja Antti Heikkilä.

Viime vuonna huhtikuun loppuun mennessä Etelä-Savossa oli maksettu kemera-tukia 850 000 euroa ja tänä vuonna 530 000 euroa. Ympäristötukia on maksettu maakunnassa alkuvuodesta 84 000 euroa, mikä on alle puolet viimevuotisesta.

Etelä-Savossa taimikon varhaishoitoon maksetut tuet ovat lähes puolittuneet edellisvuodesta ja ilman pienpuun korjuuta tehtyihin nuoren metsän hoitotöihin maksetut tuet ovat jopa alle puolet edellisvuodesta. Suometsänhoitoon ja metsäteiden perusparannuksiin maksetut tuet ovat suorastaan romahtaneet edelliseen vuoteen verrattuna.

Myös valtakunnalllisesti kemera-tukia on maksettu alkuvuodesta metsänomistajille lähes viidenneksen viime vuotta vähemmän.