1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opiskelijat

Opiskelijaruokailuun lisää tilaa Kuopion Savilahteen – Microkadun Round-ravintola laajennetaan

KPY Novapolis laajentaa ja peruskorjaa Microkadun Round-ravintolan. Opiskelijamäärä Savilahdessa kasvaa vauhdilla, eikä nykyinen ravintolakapasiteetti riitä kasvaneisiin tarpeisiin. Rakennustyöt alkavat välittömästi ja valmista on kesän lopussa.

Opiskelijamäärä Savilahdessa kasvaa nyt vauhdilla, eikä nykyinen ravintolakapasiteetti enää riitä kasvaneisiin tarpeisiin. Kuva: Matti Myller / Yle

Opiskelijaruokailun puitteet parantuvat pian merkittävästi Kuopion Savilahdessa.

KPY Novapolis toteuttaa Microkadun Round-ravintolaan laajennuksen ja peruskorjauksen. Opiskelijamäärä Savilahdessa kasvaa nyt vauhdilla, eikä nykyinen ravintolakapasiteetti enää riitä kasvaneisiin tarpeisiin.

Laajennuksessa ravintolan paikkamäärä yli tuplaantuu, kun nykyisestä 200 paikasta ravintolaa kasvatetaan noin 450 paikkaan. Laajennuksessa Microkadun auditorio yhdistetään osaksi viereistä ravintola Roundia.

Rakennustyöt alkavat välittömästi ja uudistunut ravintola aukeaa elokuun loppuun mennessä.

Erityisesti ravintolauudistusta odottaa Savonia-ammattikorkeakoulu, jonka opiskelijoista suuri osa ruokailee uudistuvassa Roundissa. Savonia arvioi, että koronatilanteen helpottaessa noin 2 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ruokailee ravintolassa päivittäin.

Lisäksi Microkadulla opiskelee Savon ammattiopiston ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita.

Vaikka ravintola on suunnattu erityisesti opiskelijaruokailuun, se on jatkossakin avoin kaikille. Investoinnin kokonaisarvo on noin 2,3 miljoonaa euroa.