Hyppää sisältöön

Blind Channelille Euroviisujen finaalipaikkaa tärkeämpää oli yleisön kova kannustus: "Silloin tajusimme, että teimme duunimme oikein."

Suomen viisuedustaja Blind Channel selvitti torstaina tiensä laulukilpailun finaaliin toisessa semifinaalissa. Paikka kymmenen jatkoon päässeen joukossa selvisi vasta viimeisenä. Bändi on tyytyväinen siihen, että saa heittää Rotterdamissa vielä toisen keikan.

Blind Channel yllättyi viisuyleisön Finland!-huudoista
Blind Channel yllättyi viisuyleisön Finland!-huudoista

ROTTERDAM Finland! Finland! Finland!

Yleisö huusi Suomea Euroviisujen toisen semifinaalin loppumetreillä Rottardamin viisuareenalla, kun viimeinen finaalipaikka oli ratkeamassa. Jäljellä oli seitsemän maata, joista yksi pääsisi enää jatkoon.

Lopulta juontaja kertoi viimeisen paikan saajan: Finland!

Blind Channelin jäsenten riemulla ei ollut rajoja, kun he kaulailivat toisiaan.

– Siinä oli yksi paikka jäljellä. Emme tienneet mitä tapahtuu ja 3 500 ihmistä alkaa huutaa Finland! Finland! Finland! Silloin tajusimme, että teimme duunimme ihan oikein. Se oli vielä tärkeämpi asia kuin se, että olemme finaalissa, sanoo laulaja Niko Vilhelm.

Bändin tavoitteena oli, että he pääsevät vetämään Rotterdamissa toisen keikan lauantain viisufinaalissa. Nyt se toteutuu ja samalla he ovat tyytyväisiä siihen, että jatkopaikka tuli rockmusiikilla.

– Pitää muistaa, että genremme ei ole maailman suosituinta hottia tanssihittimusaa. Mentiin niin sanotusti läpi harmaan kiven niin kuin on aiemminkin uhottu. Vedettiin statement (kannanotto), ja se toimi näinkinhyvin Euroviisu-konseptissa, sanoo laulaja Joel Hokka.

Joelista tuli hetkessä meemi

Ennen Suomen finaalipaikan selviämistä kamerat kuvasivat jäljellä olevien maiden edustajia vuorotellen. Suomen kohdalla laulaja Joel Hokka tyhjensi näyttävästi olutpullon jämät suuhunsa.

Tämä ei jäänyt yleisöltä huomaamatta ja siitä kehkeytyi hetkessä meemi eli netti-ilmiö.

Hokka kertoo, ettei tiennyt, että heitä kuvataan juuri silloin.

– Ennen viimeisen paikan ratkeamista ajattelin, että otan iloon tai suruun. Kaadoin sitten bissen lopun kurkkuuni oikein intohimoisesti, että nyt mennään ja katsotaan, miten tässä käy. Iloonhan se meni, mutta olihan se aika hauskan näköinen. Minun mielestäni se oli aika vilpitön ja aito reaktio.

– Kaikki voi kuvitella tilanteen, että joutuuko jääkylmään vai tulikuumaan veteen niin alkoholi auttaa ainakin suomalaista. Se on hyvin suomalainen juttu. Tai ei se ole.

– No onhan se tosi suomalainen juttu!, bändi huutaa päälle.

– Toivottavasti kukaan ei pahoita tästä hirvittävästi mieltään, Hokka sanoo nöyrästi.

Blind Channel näytti Euroviisujen toisessa semifinaalissa lappua, jossa pyydettiin soittamaan The Story of Fire Saga -viisuelokuvan kappaletta JaJa Ding Dong. Kuva: EBU / Andres Putting

Finaalissa tuplasti paremmin

Finaalipaikan ratkeamisen jälkeen Blind Channel on saanut paljon onnitteluja. Niko Vilhelmin mukaan puhelinta ei uskalla edes katsoa.

Torstain esiintyminen näkyi välittömästi myös yhtyeen seuraajien lisääntymisenä sosiaalisessa mediassa.

– UMK:n menestyksen pystyi tsekkaamaan siitä, kuinka paljon bändille oli tullut somessa lisää seuraajia. Kun nyt päästiin lavalta pois, niin vähän varovasti katsottiin, ja kyllähän siellä taas määrät kasvavat. Kansainvälinen ura etenee suunnitellusti, sanoo Niko Vilhelm.

Bändin yöunet jäävät vähille, sillä perjantaina alkavat viisufinaalin kenraaliharjoitukset. Edessä on pitkä päivä sillä show'n läpimenoja on kaksi.

Silti Blind Channel ei malta odottaa lauantaita ja toista keikkaa.

– Teemme kaiken vielä tuplasti paremmin, bändi kuittaa.

Lue myös:

.
.