Satakunta koronan kiihtymisvaiheen kynnyksellä – pesäpallon suurleiri peruuntuu taas

Eurassa yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi kymmeneen henkilöön. Tiedot Rauman joukkoaltistumisista huolettavat terveysviranomaisia.

Pfizerin ja Astra Zenecan rokoteruiskuja rokotuspisteessä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Satakunta jatkaa epidemiologisesti perustasolla, mutta tilanne voi huonontua nopeasti. Eura on leviämisvaiheessa, Nakkila ja Kokemäki ovat kiihtymisvaiheessa.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui torstaina. Sen mukaan maakunta on epidemiologisesti edelleen perustasolla, mutta aivan kiihtymisvaiheen kynnyksellä.

– Noin viikon aikana nähdään, ajaudutaanko takaisin kiihtymis- tai jopa leviämisvaiheeseen. Rajoituksia pyritään purkamaan hallitusti ja asteittain, mutta tilannetta tarkasti seuraten, tiedotteessa todetaan.

Eurassa vaikein tilanne

Eurassa ollaan jo koronan leviämisvaiheessa. Euran ilmaantuvuusluku on maan korkeimpia. Nakkila ja Kokemäki ovat vielä kiihtymisvaiheessa, mutta niiden tilanne on paranemassa.

– Raumalla torstaiaamuna todetut, kultajuhlintaan liittyvät tapaukset herättävät huolen tilanteen uudesta pahenemisesta, todetaan työryhmän tiedotteessa.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee että Eurassa rajataan yksityistilaisuuksien henkilömäärä kymmeneen.

Muualla Satakunnassa ATTR suosittelee, että yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei järjestetä 20.5. – 30.5. Jos epidemiologisen tilanteen paraneminen jatkuu, harkitaan suosituksen keventämistä 50 henkilöön toukokuun lopusta alkaen. Mahdollinen lievennys koskisi perustasolla olevia kuntia.

ATTR:n tuoreimmat suositukset Satakuntaan voit lukea täältä. (siirryt toiseen palveluun)

Pesäpallon suurleiri peruttu

Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa järjestettäväksi tarkoitettu pesäpallon suurleiri joudutaan perumaan jo toisena vuotena peräkkäin koronatilanteen vuoksi, todetaan Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä otti asiaan kantaa torstaina. Se perustaa ratkaisunsa terveysviranomaisten näkemyksiin.

Kolmen muun valtakunnallisen leirin järjestelyjä jatketaan normaalisti.

Lue lisää: