AC Oulu kohtaa sunnuntaina Helsingin IFK:n nyt yhä parempikuntoisella Raatin kentällä – katsomoon saa tulla jo parisentuhatta henkilöä

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen uskoo, että alkukautta parempikuntoisempi Raatin kenttä tuo oululaisille etua sunnuntain HIFK-pelissä. Toimitusjohtaja povaa intensiivistä ottelua

AC Oulun toimitusjohtaja näkee HIFKin olevan potentiaalinen joukkue, jossa on paljon laatua. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Jalkapallon Veikkausliigaa pelaavan AC Oulun kausi jatkuu ensi sunnuntaina Raatissa, kun vastustajaksi saapuu Helsingin IFK.

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläisen mukaan Raatin kenttä on tällä hetkellä sopivassa kunnossa myös hyvin intensiiviselle ja lujaa kulkevalle pelille. Oululaisille kotikentän hyvä kunto voi tuoda myös etua.

– Hienouksiakin voidaan vähän enemmän nähdä. Luonnonnurmi on asettanut tiettyjä rajoituksia pelille, pohtii Juho Meriläinen myös alkukauden otteluita.

Kauden alku on ollut sarjanousija Oululle vaikea, kolmesta ottelusta on tähän mennessä kertynyt kolme tappiota maalierolla 1–7.

HIFK on myös varteenotettava vastustaja, vaikka vielä talvella ei vielä tiedetty, mihin joukkue on menossa.

– Helsinkiläiset rakensivat joukkueen nopealla tahdilla. He ovat näyttäneet, että sieltä löytyy potentiaalinen joukkue, jossa on paljon laatua.

Oululaisen jalkapallon johtotähdelle on kuitenkin luvassa positiivistakin, sillä joukkue kertoi torstaina Twitter-tilillään, että Raatin stadionille voidaan ottaa sunnuntaina jopa kaksituhatpäinen yleisö.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.