1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Keski-Pohjanmaan tartuntarypäs levinnyt myös Pietarsaaren seudulle, suurin osa Pohjanmaan tartunnoista sairaanhoitopiirin pohjoisosissa

Pohjanmaalla on todettu kahden viimeisen päivän aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Sairaanhoitopiirin pohjoisosan tartuntojen alkuperä on peräisin pääasiassa Soiten eli Keski-Pohjanmaan tartuntaketjuista.

Pohjanmaalla on todettu kahden viimeisen päivän aikana kahdeksan uutta tartuntaa. Niistä seitsemän on todettu Pietarsaaressa tai sen lähialueella. Kuva: Joni Kyheröinen / Yle

Keski-Pohjanmaan koronatartunnat ovat levinneet Vaasan sairaanhoitopiirin pohjoisosiin.

Pohjanmaalla on todettu kahden viimeisen päivän aikana kahdeksan uutta tartuntaa. Niistä seitsemän on todettu Pietarsaaressa tai sen lähialueella, yksi Vaasassa.

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen vahvistaa, että sairaanhoitopiirin pohjoisosan tartuntojen alkuperä on peräisin pääasiassa Soiten eli Keski-Pohjanmaan tartuntaketjuista.

Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salonen kertoo, että tartunnoista suuri osa on samaa tartunketjua.

– Lähtökohtana on kokkolaiselle koronapositiiviselle altistunut henkilö. Jatkotartunnat tästä ovat perhekontekteja, jotka ovat olleet jo valmiiksi karanteenissa, Salonen selvittää.

Lue lisää Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan koronatilanteista omista artikkeleista.