1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Korkein oikeus hylkäsi hämeenlinnalaisen päiväkodin työntekijöihin kohdistuneet syytteet vammantuottamuksesta

Syytteet koskivat päiväkodin pihassa syksyllä 2016 sattunutta tapausta, jossa lasten leikissä käytetyn puukalikan väitettiin pudonneen lapsen päähän ja aiheuttaneen lapselle vammoja.

Korkein oikeus vapautti työntekijät heille hovioikeudessa tuomituista rangaistuksista ja korvausvelvollisuuksista. Kuva: Yle

Korkein oikeus on perjantaina antamassaan ratkaisussa hylännyt Hämeenlinnan kaupungin päiväkodin työntekijöihin kohdistuneet syytteet vammantuottamuksesta.

Kyse oli hämeenlinnalaisen päiväkodin pihassa syksyllä 2016 sattuneesta tapauksesta, jossa lasten leikissä käytetyn puukalikan väitettiin pudonneen lapsen päähän ja aiheuttaneen lapselle vammoja. Päiväkodissa tapahtumahetkellä ollut henkilökuntamitoitus oli korkeampi kuin tapahtumahetkellä voimassa ollut asetus edellytti.

Korkein oikeus katsoi, että päiväkodin työntekijät eivät ole tilanteessa mitoittaneet valvontaa rikosvastuun perustavalla tavalla riittämättömäksi. Oikeus katsoi myös, että he eivät siten ole laiminlyöneet valvontavastuutaan eivätkä ole toimineet huolimattomasti, kertoo Hämeenlinnan kaupunki tiedotteessaan.

Päiväkodin työntekijät vapautettiin heille hovioikeudessa tuomitusta rangaistuksesta sekä kaikesta korvausvelvollisuudesta. Myös Hämeenlinnan kaupunki vapautettiin kaikesta korvausvelvollisuudesta.

Korkein oikeus järjesti asiassa myös suullisen käsittelyn, jossa kaupunkia edusti kaupunginlakimies Valtteri Immonen.