Johtaja Juha Kinnunen: "Hyvinvointialue voisi aloittaa vuonna 2023" – perustuslakivaliokunnan lausunto sotesta on valmistunut

Mikäli uudistus etenee ripeästi ja hyvinvointialueet syntyvät, tarkoittaa tämä kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirin lakkaamista, sanoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan Juha Kinnusen mielestä eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunto sotesta on selkeä.

Tästä johtuen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus voisi edetä melko nopeasti. Keski-Suomessa tämä tarkoittaa soten valmistelun alkamista täydellä teholla elokuun alussa.

– Mikäli uudistus etenee ripeästi ja hyvinvointialueet syntyvät, tarkoittaa se kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirin lakkaamista, sanoo johtaja Kinnunen.

Hyvinvointialueeseen siirtyminen ei vaikuta ihmisten palveluiden saatavuuteen, arvioi johtaja Juha Kinnunen. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Keski-Suomessa toimivia, sosiaali- ja terveydenhuolloin palveluita tuottavia kuntayhtymiä ovat esimerkiksi Keski-Suomen seututerveyskeskus, Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten sote-palvelut Jyte ry ja Saarijärven seudulla toimiva Saarikka. Myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toiminta päättyy. Henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen.

Maakuntavaalien järjestäminen voisi toteutua vuoden 2022 alussa, ja hyvinvointialueet voisivat aloittaa toimintansa vuonna 2023, sanoo Kinnunen.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on saanut valmiiksi lausuntonsa hallituksen sote-esityksestä. Seuraavaksi asia siirtyy sosiaali ja terveysvaliokuntaan.

Voit keskustella aiheesta 22.5. klo 23.00 saakka.