1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen jalkapallon ensimmäinen divisioona (Ykkönen)

Pietarsaaren seudulle levinnyt koronaketju ei vaikuta Jaron ja VPS:n välisen ottelun järjestelyihin, myös vaasalaiset tervetulleita katsomoon

Sunnuntaina Ykkösen paikallisotteluun otetaan lehtereille noin 1500 katsojaa. Vaasa kuuluu samaan sairaanhoitopiiriin kuin Pietarsaari, joten vieraskannattajienkaan saapumista katsomoihin ei katsota pahalla.

Pietarsaaren keskuskentälle otetaan sunnuntaina paikallisotteluun 1500 katsojaa. Arkistokuva Kuva: FF Jaro

Jalkapallon miesten Ykkösen Pohjanmaan paikallisotteluun Pietarsaaren Jaron ja Vaasan Palloseuran välillä otetaan sunnuntaina noin 1500 katsojaa.

Ottelun järjestelyistä heräsi keskustelua, kun Keski-Pohjanmaan vaikea koronatilanne on levinnyt nyt myös Pietarsaareen.

Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kuitenkin korostaa, että yleisöä voidaan ottaa katsomoihin koronaturvallisesti.

– Järjestämme ottelun samalla konseptilla kuin edellisenkin kotiottelumme. Katsomoissa on kolme osastoa, joihin mahtuu yhteensä noin 1500 katsojaa. Joka toinen istumarivi on tyhjä, maskipakko on voimassa ja kaikki mahdollinen on tehty hygienian eteen, Haga luettelee.

Haga sanoo, että asiasta on keskusteltu eri viranomaisten ja myös Palloliiton kanssa.

– Vaasa ja Pietarsaari kuuluvat samaan sairaanhoitopiiriin. Siksikin tilanne on hyvin erilainen kuin jos pelaisimme esimerkiksi Kokkolaa vastaan.

Myös vaasalaiset toivotetaan Pietarsaareen tervetulleiksi.

– Vaasassahan koronatilanne on hyvin rauhallinen. Sieltä on ainakin yksi kannattajabussi tulossa. Lisäksi varmasti on jonkin verran yksityisautoilijoita. Emme me ala tai voikaan ketään samasta sairaanhoitopiiristä kieltämään tulemasta paikalle.

Ensi viikolla Jaro matkaa Kokkolaan

Ensi viikolla on vuorossa KPV:n ja Jaron kohtaaminen Kokkolassa. Tuo ottelu pelataan hyvin todennäköisesti tyhjille katsomoille.

– Se on tietenkin aivan eri asia kuin kotiottelu Vepsua vastaan. Totta kai lähdemme myös siitä, ettei Kokkolasta tulla nyt sunnuntaina Pietarsaareen ottelua katsomaan. Se on tässä kohtaa itsestäänselvyys, Haga linjaa.

Jaro on voittanut kauden kolmesta ottelustaan kaksi ja hävinnyt kertaalleen. VPS:llä on kolmesta koitoksesta kasassa yksi voitto ja kaksi tasapeliä.

– Toivotaan, että pikkuhiljaa jalkapallo pääsisi taas pääosaan eikä korona, Haga heittää.

Jalkapallon miesten Ykköstä Jaro–VPS sunnuntaina klo 18.30.

Lue myös: Kun Ykkönen alkaa pohjalaismaakunnissa, ainoastaan Kokkolassa saa olla lehtereillä yleisöä – VPS ja Jaro odottavat höllennyksiä rajoituksiin