Hyppää sisältöön

BBC: Pitkään kateissa ollut prinsessa Latifa näkyy kahdessa tällä viikolla julkaistussa Instagram-kuvassa

BBC ei ole kyennyt vahvistamaan kuvien kuvausaikaa tai -paikkaa. Dubain prinsessan pakomatkayritys nousi kansainvälisiin uutisotsikoihin kolme vuotta sitten, kun hän yritti suomalaisen ystävänsä avulla paeta perheeltään.

Prinsessa Latifa Kuva: Tiina Jauhiainen

Pitkään kateissa ollut prinsessa Latifa näyttää esiintyvän kahdessa julkisilla Instagram-tileillä julkaistussa kuvassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

BBC ei ole kyennyt vahvistamaan kuvien aitoutta eikä enempää tietoa ole ollut saatavilla. Prinsessa Latifan ystävä on kuitenkin vahvistanut BBC:lle, että kuvissa esiintyvä henkilö on Latifa.

Viime helmikuussa Latifa kertoi BBC:n Panorama-ohjelmassa (siirryt toiseen palveluun) olevansa isänsä panttivankina ja pelkäävänsä, että menettää henkensä. Tämän jälkeen prinsessasta ei ole kuulunut julkisuuteen mitään tietoja.

Dubain prinsessan yritys paeta perheensä luota nousi kansainvälisiin uutisotsikoihin kolme vuotta sitten. Mukana matkalla oli myös suomalainen Tiina Jauhiainen, joka oli tutustunut prinsessaan työskennellessään tämän kunto-ohjaajana ja avustajana.

Nyt julkaistussa kuvassa prinsessa näyttää olevan dubailaisessa ostoskeskuksessa kahden naisen kanssa. Latifan ystävät ovat kertoneet BBC:lle tunnistavansa molemmat naiset ja tietävänsä heidän olevan Latifan tuttavia. Kuva on julkaistu kummankin naisen Instagram-tileillä.

"Mahdollisesti merkittäviä muutoksia"

BBC huomauttaa jutussaan, että Instagram-kuvista ei ole saatavilla metadataa, josta voisi selvittää kuvanottoajan ja -paikan. Taustalla kuitenkin näkyy elokuvateatteri, joka mainostaa elokuvaa, joka sai ensi-iltansa Arabiemiraateissa toukokuun 13. päivänä.

BBC:n käsitys on, että prinsessan näyttäytyminen julkisissa kuvissa ei ole vahinko tai sattumaa vaan liittyy tilanteen "kehittymiseen".

Free Latifa -kampanjaryhmän verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun) julkaistussa lausunnossa todetaan, että kampanjassa on tapahtunut mahdollisesti merkittäviä ja myönteisiä muutoksia. Tämän tarkemmin lausunnossa ei kuitenkaan tilannetta avata, vaan lausunnon antanut David Haigh, yksi kampanjan perustajista, lupaa lisätietoa olevan tulossa "soveltuvana ajankohtana".

Arabiemiraattien lähetystö Lontoossa ei ole vastannut BBC:n kommenttipyyntöihin. YK on kieltäytynyt kommentoimasta kuvaa, mutta on kertonut BBC:lle, että järjestö odottaa vakuuttavia todisteita Latifan voinnista.

Lue lisää:

YK odottaa edelleen vastausta Dubain vangitun prinsessa Latifan tilanteesta

Dubain hallitsijaperhe väittää, että prinsessa Latifasta "pidetään huolta hänen kodissaan"

Dubain vangitun prinsessa Latifan piinasta on tullut uusia tietoja – katso mitä Latifa kertoo salaa kuvaamallaan kännykkävideolla: "Poliisi uhkaa, etten näe aurinkoa enää koskaan"

Kadonneen prinsessan tapaus – kuinka kaapatun Latifan kohtalo voi vaikuttaa naisten elämään Persianlahden maissa

"He uhkasivat ampua aivoni pellolle" - Dubaista paennut suomalaisnainen kertoo karkumatkastaan ja kommandojen suorittamasta sieppauksesta