Kokemäellä iso joukko koululaisia karanteeniin korona-altistusten takia

Kokemäellä on todettu viisi koronatapausta samassa lähipiirissä. Osa tartunnan saaneista käy Tulkkilan koulua. Karanteeniin on asetettu noin sata ihmistä. Kokemäki korostaa, että karanteenimääräystä on noudatettava kirjaimellisesti.

Kokemäellä koronatilanne on heikentynyt. Kaupungissa on todettu viisi uutta tartuntaa samassa lähipiirissä. Tartunnan saaneista osa käy Tulkkilan koulua.

Noin sata ihmistä on asetettu uusien tartuntojen aiheuttamien altistusten takia koronakaranteeniin. Näistä noin 80 käy Tulkkilan koulua, viisi on koulussa töissä ja noin 15 käy koulua yhteiskoulussa.

Yhteiskoulun oppilaiden altistukset ovat sattuneet koulukuljetusten aikana.

Terveysviranomaiset ottavat yhteyttä kaikkiin altistuneisiin. Kokemäen kaupunki korostaa, että karanteenimääräyksiä on noudatettava kirjaimellisesti.

Maakunnan tautitilanne heikkenee

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kertoi perjantaina, että maakunta uhkaa siirtyä takaisin koronan kiihtymisvaiheeseen. Kokemäki on jo valmiiksi kiihtymisvaiheessa.

Tautitilanne on ollut erityisen vaikea Eurassa, ja myös Raumalla koronatapausten määrä on kasvanut Rauman Lukon jääkiekkomestaruuden jälkeisten juhlien takia.