Hyppää sisältöön

Blind Channel Euroviisujen finaalin jälkeen: "Tärkeintä oli, että rockbändi voitti ja me saimme hyvän sijoituksen"

Blind Channel sijoittui Rotterdamin Euroviisujen finaalissa kuudenneksi, mikä on Suomen viisuhistorian toiseksi paras sijoitus sitten Lordin voiton. Yhtye on lopputulokseen tyytyväinen, sillä pisteitä tuli etenkin yleisöltä. Bändi oli ennen kaikkea iloinen siitä, että viisuvoitto meni Italian rockyhtyeelle.

Blind Channel finaalim jälkeen

ROTTERDAM Blind Channel oli Euroviisujen finaalin jälkeen tyytyväisen oloinen bändi. He saavuttivat Suomen toiseksi parhaan sijoituksen, saivat viisujen kautta kansainvälistä näkyvyyttä ja paljon uusia faneja.

Laulaja Joel Hokka sanoo, ettei osannut odottaa noin hyvää lopputulosta.

– En olisi halunnut voittaa. Se olisi ollut pahin pelkoni. Nousimme vedonlyöntitilastoissa esityksen jälkeen, mutta en haluaisi mitään kansanjuhlaa. Se menisi överiksi. Me haluamme pysyä tietyllä tavalla altavastaajina.

Blind Channelin energinen esitys Rotterdamin Euroviisuissa sai paljon pisteitä yleisöltä muttei tuomareilta. Kuva: EBU / THOMAS HANSES

Bändi iloitsee siitä, että voiton vei Italian Måneskin, joka oli toinen kisassa ollut rockyhtye.

– Tärkeintä oli, että rockbändi voitti ja me saimme hyvän sijoituksen, sanoo Joonas Porko.

– Minulla tuli onnenkyyneleet, kun Italia voitti, kertoo Hokka.

Yleisön tuki tärkeintä

Euroviisufinaalin pisteiden julkistamisen edetessä kävi ilmi, että eri maiden asiantuntijatuomaristoilta ei suomalaisbändin esitykselle liiemmälti ymmärrystä herunut. Yksittäisiä pisteitä tuli sieltä täältä, mutta täyttä 12 pistettä ei antanut yksikään maa. Naapurimaista Ruotsi ja Norja eivät antaneet pisteen pistettä.

Blind Channel keräsi lisää suosiota Euroviisujen edetessä. Varsinaisen viisuviikon alussa Suomelle povattiin sijoitusta kymmenennen tilan tienoilla, semifinaalien jälkeen seitsemättä sijaa ja lopulta sijoitus oli kuudes. Kuva: EPA-EFE / Sander Koning / POOL / AOP

Yleisöltä sen sijaan lävähti muhkea äänipotti, ja hetkeksi Suomi siirtyikin kisan kärkeen. Blind Channel oli ennakoinut, ettei tuomaristoilta juurikaan tulisi pisteitä.

– Osasimme odottaa, että tuomaristoissa on euroviisudiggareita, joiden mielestä keskarit ja huutaminen eivät kuulu Euroviisuihin. Sanoimme jo semifinaalin jälkeen, että meille tärkeintä oli se, että yleisö oli meidän puolellamme. Sitä me lähdimme tänne hakemaan, Niko Vilhelm sanoo.

Euroviisuista paljon oppia

Pariviikkoinen matka Euroviisuissa oli Blind Chanelille opettavainen. Joel Hokan mukaan laulukilpailu oli bändille artistiuran korkeakoulu. Hän luettelee neljä tärkeintä oppia:

– Opimme, että pitää olla pärstät ja vaatteet kunnossa.

– Opimme, että emme voi hyppiä toistemme päälle lavalla, vaan lavashow pitää rakentaa.

– Meidän pitää antaa paljon haastatteluja, jos meistä tulee rocktähtiä.

– Euroviisukokemus on lähellä kiertue-elämää. Ja kun aamulla herää, pitää olla artisti ja rocktähti eli katsokaa mua. Mä olen maailman paras.

Blind Channelin maailmanvalloitus sai lisää potkua Euroviisuista. Viisuviikolla bändi solmi myös kansainvälisen levytyssopimuksen. Kuva: EBU / THOMAS HANSES

Blind Channel palaa Suomeen sunnuntaina. Pienen huilaustauon jälkeen bändi jatkaa maailmanvalloitusta.

– Otamme vähän iisisti ja sitten alkaa maailman parhaan levyn viimeistely. Pian kuulette meistä lisää, paljastaa Aleksi Kaunisvesi.

Lue myös:

Italia ja rock Euroviisujen voittoon! Blind Channel pani Rotterdamin toistamiseen sekaisin ja tuli upeasti kuudenneksi

Blind Channelille povataan Euroviisuissa sijoitusta kymmenen kärjessä: "Olemme nälkäisiä kuin hyeenat"