1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Italian viisuvoittajan väitetty huumeidenkäyttö selvitetään

Spekulaatiot Italian solistin väitetystä huumeidenkäytöstä viisufinaalissa ovat yltyneet niin voimakkaiksi, että laulaja menee vapaaehtoiseen huumetestiin palattuaan Italiaan. Viisufinaalista on levinnyt video, jossa laulaja näyttää nuuhkaisevan pöydältä jotain nenäänsä.

Euroviisut
Måneskin Italiasta.
Italian Måneskin-yhtyeen solisti Damiano David (vas.) menee vapaaehtoiseen huumetestiin Italiassa.Sanders Koning / EPA

Euroviisujen järjestäjätaho EBU kertoo selvittävänsä Italian viisuvoittaja Måneskinin laulajan väitetyn huumeidenkäytön. EBU kertoo asiasta tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Italian viisuvoiton jälkeen julkisuuteen levisi video, jossa Måneskinin solisti Damiano David vaikuttaisi nuuhkivan pöydältä jotain. Voittajien lehdistötilaisuudessa viisufinaalin jälkeen Davidilta kysyttiin suoraan, käyttikö hän tilanteessa kokaiinia. David vastasi, ettei käytä huumeita.

Spekulaatiot ovat kuitenkin yltyneet sunnuntain aikana niin voimakkaiksi, että EBU:n tiedotteen mukaan David osallistuu vapaaehtoiseen huumetestiin palattuaan Italiaan. Yhtye on EBU:n mukaan voimakkaasti kiistänyt väitteet huumeiden käytöstä ja pyysi jo lauantai-iltana huumetestin järjestämistä. EBU ei kuitenkaan kyennyt sellaista nopealla aikataululla järjestämään.

Yhtyeen edustajien mukaan heillä ei ollut huumeita Euroviisujen tiloissa. Kyseisessä tilanteessa heidän pöydässään oli lasi rikkoutunut, ja David siivosi sirpaleita. EBU vahvistaa tiedotteessaan, että paikalta löytyi tarkastuksessa rikkoutunut lasi.

EBU kuitenkin tutkii myös tilanteesta tallentuneen kuvamateriaalin ja tiedottaa asiasta lisää selvityksen jälkeen.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue lisää:

Analyysi: Suomen ja Italian menestys Euroviisuissa osoitti ihmisten kaipuun livemusiikin pariin

Suomeen palannut Blind Channel juhli viisumenestystä koko yön: "Tosi surrealistinen fiilis" – katso tiedotustilaisuuden anti

Blind Channel Euroviisujen finaalin jälkeen: "Tärkeintä oli, että rockbändi voitti ja me saimme hyvän sijoituksen"