1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronakaranteeni

Hämeenlinnassa on asetettu lapsia ja aikuisia karanteeniin kahdesta koulusta ja yhdestä päiväkodista

Hämeenlinnan kaupungin mukaan koronatartunnoille on altistuttu Hämeenlinnan yhteiskoulussa, Seminaarin koululla sekä Kaivokadun päiväkodissa. Karanteenit jatkuvat kesäkuun alkuun asti.

Seminaarin koulusta on asetettu karanteeniin 60 oppilasta ja yhdeksän henkilökuntaan kuuluvaa aikuista. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Koronatartunnat ja niistä seuranneet altistumiset ovat aiheuttaneet Hämeenlinnassa useita karanteenitilanteita.

Hämeenlinnan yhteiskoulusta on asetettu 8. vuosiluokan oppilaita ja henkilökunnan jäseniä kotikaranteeniin terveysviranomaisen toimesta koronatartunnan ja siitä seuranneiden altistumisten takia. Karanteeniin on asetettu yhteensä 65 oppilasta ja 12 koulun henkilökuntaan kuuluvaa aikuista 3.6.2021 asti.

Yhteiskoulun kotikaranteenien takia vuosiluokat 7.–9. siirtyvät etäopetukseen ajalle 24.–28.5.2021 lukuun ottamatta erityisen tuen oppilaita.

Hämeenlinnan Yhteiskoulu (HYK) on kantakaupungin yhtenäinen peruskoulu Hätilässä. Koulussa opiskelee noin 770 oppilasta vuosiluokilla 1 – 9. Lisäksi HYKissä on kolme esiopetusryhmää.

Wilmassa kerrotaan etäopetusjärjestelyistä

Seminaarin koulusta on asetettu kolme luokkaa (4E, 5D ja 6D) ja henkilökunnan jäseniä kotikaranteeniin terveysviranomaisen toimesta koronatartuntojen ja niistä seuranneiden altistumisten takia. Seminaarin koulusta karanteenissa on yhteensä 60 oppilasta ja yhdeksän henkilökunnan jäsentä 2.6.2021 asti.

Seminaarin koulun etäopetusjärjestelyistä tiedotetaan viikonlopun aikana kyseisten oppilaiden huoltajia Wilman välityksellä.

Seminaarin koulu on Hämeenlinnan suurin alakoulu. Koulussa noin 750 oppilasta, joista noin 90 opiskelee Ojoisten Lastentalossa.

Myös päiväkodissa koronakaranteeni

Lisäksi hämeenlinnalaisesta Kaivokadun päiväkodista on asetettu kotikaranteeniin kaikkiaan 39 lasta ja 13 työntekijää. Syynä on koronatartunnat ja niistä seuranneet altistumiset. Myös päiväkodin karanteeni kestää 2.6.2021 asti.

Kaivokadun päiväkoti toimii neljässä rakennuksessa kaupungin ydinkeskustassa. Päiväkodissa on kaikkiaan 11 lapsiryhmää.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.