1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hirvieläimet

Hirvet seikkailivat Lappeenrannan keskustassa – yksi juoksi kaupungintalon parkkihallissa, emähirvi pulahti satama-altaaseen uimaan

Poliisi on pyytänyt virka-apua paikalliselta metsästysseuralta Lentokentäntiellä kolarissa vahingoittuneen hirven jäljittämisessä. Kolarissa vahingoittunut hirvi jouduttiin lopettamaan.

Matti Kiero kuvasi Lappeenrannan kaupunginlahdella uineen hirven työpaikaltaan nosturin hytistä. Kuva: Matti Kiero

Ylivuotiset hirvenvasat ja yksi emähirvi ovat poukkoilleet Lappeenrannan keskustassa maanantaina.

Havaintoja on tehty aamun ja aamupäivän aikana eri puolilla keskustaa. Esimerkiksi kaksi ylivuotista vasaa on nähty yhdessä Valtakadulla aamulla yhdeksän maissa.

Hirvi on juossut kaupungintalon pysäköintihallissa ja Louhenpuistossa Peltolan kerrostaloaluella sekä uimahallin läheisyydessä.

Lentokentäntiellä keskustan tuntumassa hirvi oli törmännyt henkilöautoon.

Poliisi pyysi paikalliselta metsästysseuralta virka-apua kolarissa vahingoittuneen hirven jäljittämisessä. Se jouduttiin lopettamaan.

– Eläimen lopettaminen on viimeinen keino – paitsi, jos se on vahingoittunut, sanoo Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Kari Taurama.

Ylivuotiset vasat etsivät paikkaansa

Emästään eroon joutuneet ylivuotiset eli vuosi sitten syntyneet hirvenvasat ovat maaseutukaupungeissa jokakeväinen ilmiö.

– Kun emät saavat uudet vasat näihin aikoihin, ne lennättävät nämä edellisen vuoden vasat pois, kertoo Taurama.

Yksinäiset vasat eivät tiedä omaa paikkaansa, kun emä ei ole niitä holhoamassa. Kun ne eksyvät kaupunkiin, ne menevät paniikkiin nähdessään ihmisiä.

Taurama varoittaa lähestymästä hirviä, sillä ne ovat villieläimiä.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan hirvikolareiden vaara on tähän aikaan vuodesta yhtä suuri kuin syksyllä.

Juttua päivitetty 24.5. klo 14.55.