1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huumeet

Koululaisten siivoustalkoissa löytyi outo paketti – poliisi epäilee, että kyse on huumekätköstä

Kemin Hepolan koulun oppilaat kertoivat siivoustalkoiden yhteydessä koulun läheltä löytyneestä paketista opettajalle, joka oli yhteydessä poliisiin. Poliisin mukaan kätköstä löytyi "suuri määrä" jotain, jonka epäillään olevan huumausainetta.

Kemin Hepolan peruskoululaiset osallistuivat tänään siivoustalkoisiin koulun ympäristössä. Roskien lisäksi oppilaat löysivät paketin, jota poliisi epäilee huumekätköksi. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Maanantaina Kemin Hepolan koululaiset siivosivat koulunsa lähistöllä. Roskien keruun yhteydessä koulun lähialueelta löytyi epäilyttävä paketti, josta oppilaat ilmoittivat valvovalle opettajalle.

Paikalle hälytetty poliisi epäilee, että kyse on huumausaineista.

– Oppilaita on ohjeistettu, että jos vastaan tulee jotain vähänkään epäilyttävää niin silloin oppilas ei saa koskea mihinkään vaan valvova opettaja tulee tarkistamaan asian niin kuin nytkin tapahtui, kertoo koulun rehtori Piia Hulkkonen.

Hulkkonen korostaa, että paketin löydettyään oppilaat noudattivat kaikkia ohjeita ja toimivat tilanteessa erittäin fiksusti.

Poliisi epäilee huumausainerikosta

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Seikkula kertoo, että poliisilla on syytä epäillä huumausainerikosta.

– Löydetty määrä oli iso. Huumausainerikokseen viittaa myös aineen olemus ja se, miten se oli kätketty, Seikkula perustelee.

Seikkula kertoo, että löydetty aine lähetetään analysoitavaksi laboratorioon.

– Tässä vaiheessa poliisi ei pysty vahvistamaan, että kyse olisi huumausaineesta. Tulos varmistuu kuukauden sisällä, hän arvelee.

Poliisin mukaan kyse on puhtaasta sattumasta, eikä asialla ole vaikutusta koulun toimintaan tai oppilaiden turvallisuuteen.

Vanhemmille on ilmoitettu

Tapahtuneesta on ilmoitettu myös koululaisten vanhemmille ja koulun henkilökunnalle.

Tällä viikolla vietetään Lapin vihreää viikkoa, jonka teemana on tänä vuonna saasteettomuus. Myös Kemin kouluissa halutaan korostaa puhtaan ympäristön tärkeyttä.

Kaupunki on kutsunut Kemin koulujen 4–9 -luokkalaiset oppilaat ympäristön siisteystalkoisiin ja viikon aikana koululaiset siivoavat ympäristöä eri puolilla kaupunkia.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.